Reklama

Reklama

Biely zabijak

  • Austrália Great White (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Charlie (Aaron Jakubenko), morský biológ na dôchodku, ktorý prežil uhryznutie žralokom, jeho priateľka Kaz (Katrina Bowden) a kamarát Benny (Te Kohe Tuhaka) sa snažia udržať svoju malú firmu s vyhliadkovým hydroplánom nad vodou, a preto sú veľmi radi, keď si ich objednajú solventní dovolenkári Joji (Tim Kano) a jeho manželka Michelle (Kimie Tsukakoshi). Len čo však hydroplán pristane na piesočnatej pláži odľahlého Pekelného útesu, dôjde ku katastrofe a posádka sa ocitne uväznená v chatrnom nafukovacom záchrannom člne s obmedzenými zásobami. Bezcieľne sa plavia v tmavých hlbokých vodách obrovského oceánu a nie sú sami: obrovský, nenápadne sa pohybujúci veľký biely žralok už zachytil ich stopu a nezastaví sa pred ničím, aby sa nimi nakŕmil. Podarí sa im uniknúť pred mocnými čeľusťami najväčšieho oceánskeho predátora? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (54)

tron 

všetky recenzie používateľa

Great White ozaj nie je žiadny zázrak, ale videl som oveľa väčšie žraločie srajdy, takže pod 3* nepôjdem. Začína sa to sľubne: vcelku fajn postavy obsadené relatívne sympatickými (česť výnimkám) hercami, atraktívne prostredie, ktoré kameraman rozhodne nesabotuje a do toho moja obľúbená hororová ingrediencia – ľudožravý žralok. Keďže počet postáv je obmedzený (resp. nie ktovieako veľký), je jasné, že si tvorcovia budú musieť vymýšľať dostatok pádnych dôvodov, pre ktoré žraločie útoky alebo odďaľovať, alebo dosiahnuť, aby zviera nikoho nezabilo, ale „iba“ ťažko zranilo. Výsledkom tohto snaženia je bohužiaľ neúmerné naťahovanie tempa. Niekde v polovici som toho už začínal mať fakt po plutvu. Inokedy boli dôvody úmrtia postáv také samoúčelné, až som si pripadal ako v paródii. K tomu dosť mizerný scenár, ktorý operuje so žralokom, ktorý desiatky hodín prenasleduje čln tak tajne, že o ňom postavy vôbec nevedia a čaká na doslova najmenšiu príležitosť na útok (stratené pádlo). Našťastie situáciu následne zachráni slušné finále. CGI stvárnenie žraloka príšerné, našťastie si toho tvorcovia boli vedomí a tak s ním šetria. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Vždy, keď idem pozerať nový žraločí film som plný očakávania, ale i pochybností. Očakávanie preto, že mám rad filmy z touto tematikou, ale len hŕstka takých filmov je aspoň priemerných. A pochybnosti preto, lebo poslednej dobe sa nenašiel ani jeden film z touto tematikou, ktorý by ma aspoň troska zaujal. A tento to tiež neprelomil. Je nudný, po gore stránke fádny a vobec nič neukázal. Ďalej, postavy sú nesympatické, bolo mi jedno, či ich niečo zožerie, alebo čo sa im stane. Totálne zbytočný film, aspoň, že sa naňho dalo pozerať. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Taková klasická žraločina, jejímž ústředním motivem je pětice trosečníků na záchranném člunu, kolem kterých krouží krvelačná paryba. Herecky překvapivě snesitelné a na Katrinu Bowden se moc hezky dívá. Žraloci sice nejsou bůhvíco, ale v mezích možností se to dá snést a závěrečné účtování rozesměje, ale zároveň i pobaví. Jo, postavy se občas chovají idiotsky, aby dosáhly kýženého sežrání, chybělo mi gore a režie si občas neví rady, když se zrovna ve vodě nic neděje, ale dá se to vydržet. V rámci žánru to zapadne, ale ztráta času to úplně není. 55% ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabota veru slabota. Casting bol sympatický, výprava ušla a záverečných cca 12 minút bolo na vyššej úrovni, ale ako celok slabota. To také Shallows či Uncaged a iné snímky boli tak o dve triedy vyššie a nedostižné Čeľuste ani po toľkých dekádach nemajú nielen nástupcu ale ani len niekoho, kto sa k nim čo i len trochu priblíži. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Prvotina režiséra Wilsona a bezzubá záležitost. Spíše než strach se budete kousat do rtů nudou. Film když nemáte co dělat a čekáte na oběd. Ale úplně špatné to není. Má to psychologickou dynamiku. A rozdíl od podobných filmů s „čelistmi“ je, že se můžete emočně angažovat mezi těmi, kteří přežijí a kdo budou roztrháni. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (2)

  • Část tohoto filmu se natáčela na pláži North Queens Beach na poloostrově Redcliffe severně od Brisbane, Austrálie. (JasonCZ)

Reklama

Reklama