Reklama

Reklama

Asterix a Galovia

  • Česko Asterix a Galové (viac)

Obsahy(1)

Rimania sa zúfalo snažia odhaliť tajomstvo nadpozemskej sily Gálov. Ich vodca sa prostredníctvom špióna dozvie o zázračnom nápoji a má na získaní receptu veľký záujem. Chce ho totiž využiť pre svoj vlastný prospech a dostať sa tak až na trón samotného Cézara. Popletený Getafix mu síce zázračný nápoj uvarí, ale s úplne inými účinkami! Po jeho vypití totiž vlasy neustále rastú... (STV)

(viac)

Recenzie (134)

Han22 

všetky recenzie používateľa

I po letech stále dobré. Seznamovací první díl, ve kterém poznáme vesničku Galů, obklíčenou římskými jednotkami, kouzelný elixír, jednotlivé postavy. A také Gaia Bona, který se snaží elixír z Galů dostat, ale místo toho zaviní v táboře epidemii růstu fousů a vlasů. Klasická animace, pohodový příběh. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Co se příběhu týče, je i tento Asterix na tradiční nadprůměrné úrovni. Bohužel film podtrhává silně podprůměrná animace. Ta je plná negativních trendů v animaci té doby. Trochu to připomíná například epizody Toma a Jerryho ze 70. let, které znamenaly po technické stránce velkou stagnaci. Některé scény působí vysloveně odfláknutě. A jelikož Asterix je velký fenomém, myslím, že i tenkrát zasluhoval důstojnější zpracování. Horší je i hudební doprovod. ()

Reklama

waits 

všetky recenzie používateľa

Věrné ztvárnění předlohy, v podstatě jde o rozpohybované obrázky knižní verze. Je to fajn, ale je otázkou, jestli není lepší listovat si komiksem, než sledovat to samé v pohybu, když je animace navíc už přece jen ve srovnání s dneškem trochu jednodušší. A navíc, větší zábava plyne z mírného hašteření Obelixe a Asterixe, tady ale o Obelixe nejde.. ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý to celé "rozpohyboval". Prvý diel animovaného filmového Asterixa, ktorý oboznámil filmové plátno s dedinou odbojných Galov, ktorá sa odmieta poddať rímskej moci... a zvyšok poznáme. Možno to ešte animáciou a kvalitou nedosiahne na svojich nasledovníkov, ale svojim prepracovaným scenárom, hláškami a najmä scénkami (hlavne vražednou scénou s jahodami), ktoré sa nehrajú na žiadne vyššie posolstvo, ale jednoducho zabávajú, to stále prekonáva niektoré animované detinské komédie vznikajúce dodnes, takže svojich 5* si zaslúži. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Prvý z filmov Asterixa a Obelixa prináša príbeh o snahe Rimanov získať recept na čarovný nápoj Galov. Ten je vo filmovej verzii Asterix a Obelix len krátkou epizódou. Napriek tomu hodinový animák nie je nudný. Mlátenie Rimanov nie je tým najdôležitejším momentom a Asterix tu má dostatok priestoru uplatniť svoj bystrý um. Na produkcii však cítiť, že tvorcovia váľali duby s Káčerom Donaldom. 70% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Film vznikl bez vědomí tvůrců Asterixe – scenáristy Goscinnyho a komiksového kreslíře Uderza. Když později na soukromé projekci snímek viděli, nebyli s jeho podobou vůbec spokojení. (Landauer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Súvisiace novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (viac)

Reklama

Reklama