Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlé

  • Slovensko Neprivolávaj nič zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (190)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tafdrup si zrejme robí svojskú srandu z dnešných beta chlapov, ktorí ani nedokážu poriadne ochrániť svoju rodinu. V podstate mohol svoj film nazvať Len silnejší prežijú, možno by to bolo výstižnejšie než pôvodný názov. Tie náznaky, o čom sa skutočne rozpráva, je viac, muž nechá obhajovať ich odchod z domu radšej ženu, než by sa za ňu poriadne postavil a z hľadiska chovania hlavných postáv celkom wtf záver nebudem radšej spoilerovať. Z hľadiska trilerovej schémy tu nič nové nenájdeme, čiže pôjde skôr o to, nakoľko vás uhranú herci a dostane atmosféra. V tomto smere som bol skôr sklamaný, herci síce hrajú skvele, ale nepociťoval som k nim žiadne emócie a tak ústrednej rodinke ani obzvlášť neprial happy end, ak nerátam samozrejme výrazné antipatie voči Holanďanovi, to bol vážne nechutný chlap. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film. Stupňuje se v něm napětí, a fakt sem si myslel, že konec bude trochu jinej. Režisér mě navíc připravil o větší zážitek, protože ta dánská rodina byla až k nesnesení nesympatická. A to koneční vyyustění bylo nechutný, mě ale nějak minulo. Ani v tom nevidím větší smysl, proč to dělali. Snad jedině v hospodě smažený jazyk s bramborem a tatarkou. 50%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Dánská rodinka jede na návštěvu k holandské rodince, kterou poznali na prázdninách a zpočátku pohodová návštěva se začne postupně stávat ne úplně příjemnou a nakonec vygraduje k docela překvapivému odhalení a "zvratu". Neznám moc dánských hororů/thrillerů, ale tenhle se povedl a jde o nejméně příjemný film za poslední dobu. Hereditary to sice není, ale postupně houstnoucí atmosféra a divné dusno solidně zalézá pod nehty. Ano, je to vlastně celé takové jednoduché, půlka věcí se tam vůbec stát nemusela kdyby se někdo zachoval jinak a nic zázračného se pod tím vším neskrývá, ale ne každý film musí obsahovat hlubší myšlenku a trojitý přesah.Takhle je to slušná žánrovka, na kterou možná rychle zapomenu, ale během sledování sem se "bavil" víc než slušně...70% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Strašne nepríjemný film. Myslím v dobrom. Svojou intenzívnosťou je v závere takmer na 5*, keď sa nad ním ale zamyslíte, nedáva na veľa miestach takmer zmysel. SPOILERy! Keby čokoľvek, ale s tým opatroveteľom by u cudzích ľudí deti nenechali. A hlavne, keby tí záporáci chceli robiť, to čo robili, snaď všetkými ďalšími možnosťami by to dokázali zariadiť jednoduchšie. Pokiaľ by to ovšem nemali byť zas nejaké Funny Games, k čomu nás ale scenár s istotou nevedie. Okrem toho, to ich ako zavolali do vlastného domu? Koniec SPOILERu! Takto to skrátka pôsobí nedomyslene, aj keď je zážitok silný. ()

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade, je to hardcore. A po serii nemastnych neslanych slasheroch a exorcismoch mi to celkom vyvalilo dekel. V podstate je to taka post-exploitacia. Zacina to velmi sposobilym predstieranim klasickeho psychologickeho thrilleru a cele to konci 15 minutovym extremom. Zaver by som nazval velmi lacny, ak by nebol tak posobivy. Fyzicky posobivy. Nejde ani o gore, ako o kontext. Proste vo finale, kedy to bolo treba nejak konstruktivne uzavriet to v plnej rychlosti vyleti zo zvodidiel. A presne tento sok ma zakryt fakt, ze je to vlastne cele tak trochu do neba volajuca blbost (INTERPOL by holandanom klopal na dvere tak po druhom, tretom rodeu a tuna nam autor podsuva legendu Leather-faceovskych rozmerov. Tak urcite..). ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • Režisér Christian Tafdrup prohlásil: „Film vychází z mých vlastních zkušeností, hodně jsem cestoval a potkával spoustu lidí, o kterých jsem si myslel, že jsou cool, ale ukázalo se, že nebyli.“ (Homerking)
  • Natáčení filmu probíhalo v Dánsku, Nizozemsku a Itálii, ale muselo být dočasně přerušeno kvůli pandemii covid-19. (Homerking)

Reklama

Reklama