Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý vedec, dnes vysokoškolský učiteľ Ira Kane (David Duchovny) a jeho kamarát, vedec a športový tréner Harry Phineas Block (Orlando Jones) trávia svoje všedné dni márnym čakaním na niečo, čo by zmenilo ich život. To sa však stane rýchlejšie, ako sa stihnú nazdať - na Zem totiž dopadne záhadný meteorit, obsahujúci zárodky vesmírnych organizmov! Evolúcia, ktorá by vo vesmíre trvala desaťtisíce rokov, prebehne na Zemi za jediný mesiac, následne na našej rodnej planéte nastane obrovský chaos a ľudstvo sa pripravuje na koniec sveta... Jedinou jeho záchranou sa stanú vedec s pochybnou minulosťou Ira, ktorý kedysi pracoval pre armádu, ale po jednom z nevydarených experimentov bol prepustený, jeho bláznivý kamarát Harry, netalentovaný požiarnik Wayne Grey (Seann William Scott) a svedomitá biologička Allison Reedová (Julianne Moore). Práve Allison, pôsobiaca v štátnom výskume, spočiatku absolútne nedôveruje Iraovým schopnostiam. Ide ale do tuhého a jej nezostáva nič iné, ako to risknúť a spojiť sa so skupinou bojujúcou s nebezpečnými votrelcami... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (456)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

David Duchovny pre mňa, a zrejme aj pre väčšinu z vás, zostane v mysli zapísaný predovšetkým ako predstaviteľ sympatického agenta F.B.I. Foxa Muldera z kultového, amerického seriálu "Akty X". To bola jeho životná, najvýraznejšia úloha, čo z neho spravila hviezdu. Počas svojej ďaľšej kariéry sa objavil aj vo viacerých celovečerných filmoch. U mňa najviac zabodoval práve v zábavnom sci-fi "Evolúcia". Spolupráca skúseného režiséra Ivana Reitmana s Davidom Duchovnym nevyšla v tomto prípade nazmar. *** ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Velmi zábavné. Klasicky americky místy ujeté a praštěné, rozhodně však ještě v přijatelných a nevulgárních měřítkách. Vševědoucímu Davidu Duchovnymu a nemotorné Julianne Moore to vedle sebe příjemně slušelo a stejně dobře hrálo. Překvapil mne pěvecký výstup Seana Williama Scotta při nahánění okřídlené obludy. Tedy, v dabingu soudím, že zpíval Jan Maxián, ale velmi kvalitně. A kdo ví, třeba se něco podobného klidně může stát, pravda je někde tam, venku... "Jasně, že je to meteorit, rozmlátil mi auto", "Kdybych byl velký pták z vesmíru v obchodním domě, kde bych se schoval?" ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto by sa dalo opísať jedným slovom - HRôZA. Stupídny scenár, stupídna zápletka, stupídny záver. Herci bezhlavo pobehujú 96 minút. Nieže by som mal niečo proti pobehovaniu, u Looney toons to funguje, no oni sú aspoň vtipný, ale tu vtip=nula. Duchovny sa drží svojej obľuby chytania mimozemšťanov no opäť dokázal že hranie ide mimo neho. O ostatných hercoch sa vyjadrovat ani nejdem, pretože by mi to cenzúra nepustila. Reitman pravdepodobne filmoval asi tak: Tu máte scenár riaďte sa inštinktami ja to potom dáko postrihám. Vznikla s toho táto nevtipná obluda nevhodná pre všetkých. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Opravdu povedená sci-fi komedie s překvapivě prostým, ale dobrým námětem. Obsazení je víc než fajn a hlavní dvojka David Duchovny a Orlando Jones jsou perfektně sehraní. Navíc je to zatím asi nejdraší reklama na šampon Head & Shoulders. Celkově příjemná zábava + perfektní hudba od Johna Powella, takže za 4. A ještě něco. Doporučuju dát přednost titulkové verzi anebo alespoň dabingu z videokazet, protože nad tím co s výbornými hláškami udělala Nova (a to není jen jediný případ), zůstává rozum stát. PŘESTAŇTE PŘEDABOVÁVAT FILMY!!! ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Moc príjemná komedie , která nechá zavzpominat na starší počiny Ivana Reitmana. Obsazení pro mě sympatické... snaha Davida Duchovnyho parodovat Foxe Muldera me bavila . Velké plus je pro mě Dan Aykroyd :) . Kežby Reitman složil Krotitele duchu po letech. Jenže by to mělo podtitul Krotitelé duchů 3: Domov Důchodců :-D ! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)

Reklama

Reklama