Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(viac)

Recenzie (737)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

S odstupem času je stále více vidět, že pokračování slavného předchůdce je v podstatě už jen vaření z vody. Lovec byl výborně nastíněn již v díle prvním a zde se zase o tolik neposuneme (závěr toho moc neřekne). Krom toho je zde několik technických i dějových chybek a nedostatků, které celkově srážejí jinak docela solidní dojem. Několik scén je samozřemě působivých (metro, masna), ale jinak je to v podstatě jen mermomocí vynucené pokračování, které mělo především nalákat fandy zabijáka do kin. Arnie znatelně chybí a Glover nemá tolik charizmatu jak by bylo potřeba. Zbraně predátora jsou fajn, ale jinak mu cesta do města moc neprospěla. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Druhý Predátor už tak nějak balancuje na hranici kde se láme béčko s áčkem. Z filmu je patrné, že nějaká očekávání od producentů ohledně úspěchů filmu byla. Nemá špatný příběh, scénáristi přinesli i několik nových zajímavých nápadů do predátorské mytologie, produkce rozhodně béčková není a obsazení by se dalo považovat za áčkové. Bohužel ale není tak jako první díl áčkově natočena. Film sice tak nějak pobaví, ale nevzbudí jedinou emoci, natožpak napětí. Je to vysloveně na odkoukání. Dát to do rukou opět Johnu McTiernanovi, mohlo to být mnohem lepší. V této podobě spíš film vypadá jako promarněná šance. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Toto som na konci školského roka doniesol tesne pred letnými prázdninami do školy a pozreli sme si to celá trieda, samozrejme vrátane triednej. No... minimálne pri scéne divokého sexu to bol dosť zaujímavý pohľad na našu triedu, to vám asi nemusím hovoriť. Triedna si vtedy šla nohy zodrať, aby to stíšila. Ale ani vytrhnuté chrbtice, odrezané hlavy, na cucky rozstrieľaní feťáci a vlak zamazaný ľudskou krvou neboli od veci. Jednotka je film môjho detstva, ale dvojka sa mi vždy páčila rovnako, ibaže z úplne iných dôvodov. Hladké striedanie na poste titulného hrdinu, ktorý aj tentoraz dostal pod ruku kvalitný tím spolupracovníkov a plno kultových scénok k tomu, hoci sem-tam obšľahnutých z iných trhákov (likvidácia komanda á la Votrelci, samooperácia á la T1). Dvojka si zachováva dusnú atmosféru originálu (dej sa síce presunul do veľkomesta, ale tam je to miestami ešte výraznejšia divočina, ako v džungli) a opakuje vynikajúce herecké obsadenie (Danny Glover bez problémov nahradil Arnolda), plné podarených podporných roličiek (Kráľ Willie, "Zorro" spoľahlivého Billa Paxtona atď.), bravúrne akčné scény (metro, jatky), hustú porciu násilia (a sexu) a bonusom je rozšírenie mytológie Predátorov (nie ženy a deti, vitrínka s hlavou Votrelca, finále vo vesmírnej lodi). Perfektná hororová akčná sci-fi jazda a nezameniteľnou hudbou Alana Silvestriho. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je naštěstí úplně jiná než jednička, takže tady neni jako u jiných pokračování podobný a tudíž už okoukaný děj. Danny Glover sice neni zrovna nějakej super akční hrdina, ale myslim že si s tim poradil celekm dobře a vypadá to celkem realisticky, aspoň to neni zase nějakej super master polda kterej umi všechny bojový umění. Děj je oproti jedničce zasazenej do města a je to dobrý oživení a ještě k tomu se to většinou odehrává v noci, takže atmosféra je skoro až dokonalá a všechno to dokresluje perfektní zvuková kulisa. A čim častejc to vidim, tim se mi to víc líbí. proto teď to plný hodnocení, i když musim uznat, že to svý mouchy má ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Svojho času som bol na tento film v kine šesťkrát. Pri spätnom pohľade si uvedomujem, že jediné, čo ma na ňom fascinovalo bolo výlučne to, čo zdedil po svojom predchodcovi - mimoriadne sugestívne vizuálne a zvukové efekty pri rôznych módoch Predátorovho videnia a sofistikovaný mimozemský zbrojný arzenál. Úbohúčky príbeh (omračujúca jednoduchosť príbehu v Arnieho filme mi úbohá nepripadá), kolosálne trápna paródia King Konga na streche mrakodrapu, nadávajúci Predátor ("shit" a "mother-fucker" mi v jeho podaní vôbec nepripadali vtipné), rozpačitý nápad s džungľou veľkomesta (Predátorovi to neporovnateľne lepšie svedčí v skutočnej džungli alebo v tak preklínanej Andersonovej pyramíde) a priveľa záberov na Predátora v celej jeho nechcene komickej viditeľnej kráse (áno, tento Pokémo... pardón, Predátor vyzerá ako figúrka z nejakej televíznej fantasy) filmu na kvalite nepridávajú. Kopa scén pôsobí príšerne béčkovým dojmom. Jediná naozaj dobrá scéna (hraničiaca s genialitou) je do filmu včlenená neorganicky, pretože akčný sci-fi thriller sa ňou prudko mení na dadaistickú crazy-komédiu (ohlušujúco revúci Predátor v kúpeľni versus stará dáma s metlou). Jednoducho trash pýšiaci sa cudzím perím - ako fanúšikovi originálneho filmu ma mrzí, že musím konštatovať práve toto. PS: S odstupom času pridávam hviezdičku. Techno zábery sú jednoducho neodolateľné. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (58)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama