Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (125)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem, že snímek „Hellraiser: Pekelný svět“ bude dobrý, ale že bude až tak špatný a že bude celkově tak mrvit svět Cenobitů, to už je opravdu trestuhodné. Skoro si říkám, že se sérií je nejlepší přestat ve chvíli, kdy dokoukáte pátý díl, protože ten je jeden z nejlepších. To, co po něm následuje, už je jen utrpení a strmá cesta po křivce kvality dolů až skoro na samotné dno. ()

Honzek 

všetky recenzie používateľa

A sakra, kam se Hellraiser postupem času dostal to by si nepřál snad nikdo. Jelikož bylo základní téma vytěženo na maximum, je čas do hry zapojit internet a Nokie 3310, které zde zastupují pekelné kostky. Pinhead musí bejt v pekle pěkně nasranej jestli tohle viděl taky. Úplný odpad to ale nebyl, nicméně se sérií už má společný pouze název. ()

Reklama

demented 

všetky recenzie používateľa

Ehm, kde začať? Čo to do pekla malo byť? Hellraiser sa nám zvrhol do teenagerovskej vyvražďovačky. To sa ináč dalo čakať, keď si uvedomíme, čo všetko táto séria už zahŕňa. Problémom je, že pán režisér pri nej mal aj zostať a vyšperkovať ju do dokonalosti :o, čo by určite dopadlo lepšie. Namiesto toho sa Rick Bota snažil ísť ešte ďalej a ponúkol nám slušný paškvil. Herecké výkony rozpytvávať nebudem, pretože si naozaj nemyslím, že by sa tu našiel až taký debil, ktorý by tento film pozeral práve kvôli nim. Čo však zabolí, je - slušne povedané - debilný scenár plný brutálnych nelogičností a dier (čo dier, kráterov), ktoré priam bijú do očí (záhadou mi tiež ostáva ako môže byť niekto posadnutý stupídnou flashovou internetovou hrou).Osobitou otázkou je explicitná brutalita a gore efekty, resp. ich absencia. Neviem, ale podľa mňa by sa v pohode zmestili do pristúpnosti PG-13. To je ale vzhľadom na to, že film bol určený priamo pre video/dvd trh dosť zarážujúce. No a ako dopadol Pinhead? Biedne. Väčšinou vystupuje decentne v pozadí v úlohe voyuera a preceďuje pomedzi zuby svoje "suché" hlášky a keď už pristúpi k činu, zakradne sa nepozorovane mimo zorného poľa obete a ručne!!!!!!!!!!!!!! ju usmrtí (neviem, ale Pinhead so sekáčikom v ruke nie je to pravé a skôr ako rešpekt vyvoláva pobavený úsmev). Ale to sú len také nevýznamné formality, pretože záverečná pointa zmetie celý predchádzajúci dej jedným mihnutím brvy. V závere sa ešte Bota vehementne snaží ospravedlniť existenciu tohto dielu v sérií, prichádza posledná, zúfalo neoriginálna a spackaná morda a "tajomný" záver. A môžeme začať plakať. Po štvorke Bloodline je Hellworld to najhoršie, čo sa pýši značkou Hellraiser. ()

3n3my 

všetky recenzie používateľa

Ani ôsme pokračovanie Hellraisera ma nejako veľmi nesklamalo - na rozdiel od hodnotení užívateľov. Prevažnú väčšinu asi sklamal príbeh, ktorý nemá až tak veľa spoločné s pôvodným námetom. To však nemení nič na tom, že aj toto spracovanie je kvalitné, má slušnú zápletku (ktorá vygraduje v závere), nostalgicky pripomenie Pinheada a spol, a najmä - pobaví! ()

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

Nevidel som celú sériu filmov Hellraiser preto nemôžem dať 5*, videl som iba tento jeden diel a dosť ma to zaujalo, niekedy som úplne nechápal, bolo to pekne zamotané a napínavé, také psycho na hlavu, núti vás to sa nad tým pozastaviť a rozmýšľať, celkom dobre vymyslené so skvelým rozuzlením na konci filmu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Snímek byl natáčen současně s filmem Hellraiser: Návrat mrtvých (2005). (gogos)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)

Súvisiace novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (viac)

Reklama

Reklama