Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slobodomyseľná a nezávislá Colette žije spôsobom života, ktorý vo Francúzsku roku 1965 nie je bežný. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je krivo obvinená z vraždy. V dobe, kedy bola francúzska justícia výhradne doménou mužov, sa na jej obranu postaví mladá právnička Anne-Marie, rozhodnutá urobiť všetko preto, aby Colette zachránila pred gilotínou, ktorou sa vo Francúzsku popravovalo až do roku 1977. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Režisérka Isabelle Doval o výbere hlavnej herečky: "Odile Vuillemin prináša modernosť, ktorá zodpovedá Coletteinu predstihu vo vzťahu k jej dobe, a to ako v pohľade na svoje telo, tak v tom, že išla za svojím manželom a povedala mu, že už s ním nechce mať milostný vzťah, že bude mať milenca a že to musí prijať tak, ako je." (Arsenal83)
  • Stéphane Brisset o svojom scenári: "Myšlienkou bolo urobiť príbeh o nezávislosti, autonómii, postavení žien... a pri hľadaní som narazil na skutočný prípad zvaný aféra Bois Bleu alebo aféra Monique Case. (…) Z toho som si ponechal sudkyňu, fámy a uväznenie. Všetko ostatné bolo vymyslené: potrat, lekár..." (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v blízkosti Lille a regiónu Hauts-de-France (Bully-les-Mines, Croix, Marchiennes, Roubaix, Saint-Omer, Tourcoing). (Arsenal83)
  • Film mal mať premiéru na francúzskom kanáli France 2 6. septembra 2021, lenže v tento deň zomrel Jean-Paul Belmondo, a tak bol film televíziou stiahnutý. Namiesto toho odvysielali jeho film Eso es (1982) a film šiel rovno na streamovacie platformy. (Arsenal83)
  • Film je založený na skutočnej udalosti z roku 1965, ktorá sa stala známou ako „Aféra Bois Bleu“ podľa miesta trestného činu. Prípad sa týkal ženy s menom Monique Case. Jej meno tu bolo zmenené na Colette. (Arsenal83)

Reklama

Reklama