Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevlastní súrodenci, černoch John (Wesley Snipes) a beloch Charlie (Woody Harrelson), pracujú ako policajti v newyorskom metre. Kým John žije sporiadaným životom, Charlie je večne zadĺžený hazardný hráč, prenasledovaný smolou. Peniaze, ktoré mu brat požičal, prehrá v kartách s majiteľom nočného podniku Brownom. Pred pádom z mrakodrapu ho v poslednej chvíli zachráni John. Konflikty medzi súrodencami sa prehĺbia, keď k ich jednotke nastúpi atraktívna kolegyňa Grace Santiagová (Jennifer Lopezová), do ktorej sa zamilujú. Múdrejší John síce dievča prenechá bratovi, ona si však vyberie jeho. Ani s peniazmi nemá Charlie šťastie. John mu síce dal 15 tisíc pre Browna, o tie ho však okradla nenápadná starenka, keď v metre zatýkal vreckového zlodeja. Keď sú obaja  falošne obvinení z toho, že ukradli 25 tisíc dolárov z vlaku, kde vypomáhali ako ochranka, Charlieho ho to privedie na myšlienku vlak skutočne vylúpiť. Dostáva sa do stále vážnejších problémov a tak sa rozhodne ísť do akcie aj bez brata. John  pochopí, čo má brat v úmysle a ponáhľa sa za ním, aby ho zastavil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

On by to byl býval byl docela zábavný film, kdyby ho po několika desítkách poutavých minut nezačala zabíjet veškerá role tragické Jennifer Lopez a rádoby romantika s ní spojená. Všechny scény s ní byly nulovým posunem děje a čiročirá nuda. Jen role pro nadržené chlapy. Akční scény byly fajn, ale člověk musí zcela vypnout mozek, protože pokud ho používá, může ho napadnout celá řada možných variant řešení problémů, které jednotlivé postavy prostě nenapadnou a sledování tak může být díky tomu trochu úmorné. Zárověň si film upravuje realitu zcela, jak se mu uzná za vhodné. Příklad za všechny: (spoiler) vlak naráží do druhého vlaku každých pět vteřin, když to ale postavy potřebují, trvá to zrovna asi dvě minuty. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Jsou bráchové, udělali by jeden pro druhého cokoliv. Charlie (Woody Harrelson) a John (Wesley Snipes). Kdyby jeden nebyl běloch a druhej černoch, ani by jste je od sebe nepoznali :) Mají stejnou práci policajta a stejný vkus na ženský (jak pocítí jejich nová kolegyně Grace (Jennifer Lopez)). Jen Charlie má rád peníze a také karban, což nejde dost dobře do kupy. A tak, když se jim ředitel metra pomstí, a dá jim padáka, rozhodnou se mu ulehčit od jeho milovaného "Vlaku plného peněz".... Akční jízda od první, do poslední minuty. Hodně nedoceněný film, který se mi narozdíl od např. Nebezpečné rychlosti líbí mnohem víc. Navíc Wesley Snipes je dobrej týpek, a Jennifer Lopezové to dost sluší, hromada přestřelek, slušná hudba Marka Manciny, vše co si lze od takového akčňáku přát ... ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

polovica 90tok ked bol wesley snipes este stale HOT a v akcnom kurze (v ten isty rok mal v kinach i dramu a komediu). jeho chemia s woodym sa preniesla z white men cant jump a clovek im uveri ze su to bratia (from another mother), co sa neda povedat o mladej JLO ktora je viacmenej do poctu. skoda ze Ruben je iba priemerny akcny remeselnik a i vdaka tomu akcne sceny postradaju potrebnu stavu, napriek tomu ze sa pracuje s miniuaturamy a to dodava pocit poctivej filmarciny ktora sa dnes len tak nevidi (v dnesnej dobe plnej CGI scen je to prijemne osviezenie)... ()

lokol 

všetky recenzie používateľa

snipes a harrelson...dvaja ciernobieli bratia, ktori si neustale nadavaju,hadaju...slovnych prestreliek je tu viac ako dost,kvalitne hlasky,nesnazia sa byt nasilu vtipne...akcia je tu tiez,snipes sympaticky,lopez ako tak....harrelson taky zaujimavy....celkovo film ma spad, stale sa v nom nieco deje...lepsie ako kadejake tie vlakove speciality akcne a la teror vo vlaku a prepadnutie v pacifiku ()

BlueNeon81 

všetky recenzie používateľa

Kvázi pokračovanie filmu Bieli muži nevedia skákať, ale úplne v inej sfére. Aspoň takto som vnímal film v čase, keď drtil kinosály. Problém je ten, že na rozdiel od iných filmov, tento nejak z hlavy vyšumel a nezafungovalo ani repete vo forme VHS z požičovne, byť film bol na nej orezaný z 2,35:1 na 4:3. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (7)

  • Pro natáčení byl použit vlak R22 vyrobený automobilovou a vlakovou společností ze sídlem v Sant Louis. Stejný vlak byl použit i při filmování snímku Přepadení vlaku z Pelhamu (1974). (Terva)
  • Originální hudební score Marka Mancina bylo vydáno roku 2011 v limitované edici v počtu 3 000 kusů. (Terva)

Reklama

Reklama