Reklama

Reklama

Prvý človek narodený na Marse po prvý raz cestuje na Zem a svojimi neskúsenými očami vníma zázraky, ktoré táto planéta ponúka. Spolu s inteligentným dievčaťom z ulice sa vydáva na dobrodružnú cestu, aby zistil, kto je jeho otec a ako vlastne prišiel na svet. (TV JOJ)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (227)

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Čtyři hvězdy s hodně, ale opravdu s hodně zavřenýma očima. Tak skvělý nápad, tak super herecké obsazení a přeci jen to někde dost vázlo. Scénář byl kostrbatý a chyběla mu plynulost i gradace. Velká škoda, že kromě trailerových scén se ve filu vlastně ani nic tak zajimavého či překvapivého neodehraje... ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

Reklama

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem byl poprvé hodně mimo, trailer opět jako poprvé navnadil, ale teď jsem si ten film užil nezkutečně moc na plné obrátky. Herecky dokonalost, nezkutečně našlapaný příběh, skvělá kamera a soundtrack je dokonalost filmu, konečné minuty jsou výborné, husí kůži vyvolávají, prostě někdy fakt je potřeba asi mít náladu nebo chuť a film si pořádně vychutnat obrovská spokojenost. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Citlivo nakrútné sci-fi z produkčnej odnože "štúdio tvorby pre deti a mládež". Je chvályhodné, že scenár stavia v podstate celú zápletku na tom, že človek narodený na Marse nie je fyzicky schopný dlhšieho pobytu na Zemi a vzhľadom na tento fakt je aj celý film vypointovaný. Na druhú stranu sa ale potom ukazuje zopár logických nedostatkov. Je chvályhodné, ak teenager sleduje Nebo nad Berlínom, scénu ale neskôr mierne zabíja prílišná doslovnosť. Vo filme nie je nič tak výnimočné, aby sa cieľová skupina k Vesmíru medzi nami vrátila aj v dospelom veku, čo ale nemusí byť stopercentná pravda a výnimky sa môžu nájsť. Každopádne filmov pre deti a mládež, ku ktorým sa moja generácia rada pravidelne vracia je dosť a všetky sú silnejšie ako tento, inak sympatický kúsok. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (14)

  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)
  • Ked Gardner a Kendra idú na Zem, sú v beztiažovom stave. Gardnerove (Asa Butterfield) vlasy sú však v pôvodnom stave, hoci sú dosť dlhé na to, aby sa vznášali. (Astonko)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama