Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (160)

vypravěč 

všetky recenzie používateľa

S druhořadým skladatelem se muzikálový charakter lví ságy ještě více pokřivil, tak jsem vzal zavděk realističtěji založeným (tj. méně alegorickým) vyprávěním s ohniskem v lásce princezny a vyhnance, na němž jsem ocenil i to, jak si lvice získává svého kamaráda již tím, že ho uvádí do radosti ze života v jeho symbiotické úplnosti. ()

Steel32 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Sosak 

všetky recenzie používateľa

Sklouznutí kvality o několik řádů níž v porovnání s prvním dílem. Kdyby tohle byl samostatnej animák, tak ještě budiž, ale vykrádat a stavět na legendárním původním snímku by se nemělo. Navíc takhle už ani nikoho nezaujme prostředí, námět ani postavy, i když pár nových se tam objeví (třeba Kovu ujde). ()

D1705 

všetky recenzie používateľa

Vydarený druhý diel úspešnej animovanej levej trilógie. Pomsta ožíva a vracia sa v rôznych podobách. Hoci veľa doby ubehlo od smrti Scara a druhého povstania levov, v manželke Scara, Ziry stále je vendeta, ktorú prenáša na svoje deti. Zo Simbu je starostlivý otecko a kráľ Afriky, ktorého dcére Kiare sa chce rebelovať, spôsobuje mu vrásky a na pomoc si bere Timona & Pumbu, ktorí sa nechcene vždy predhalia. Kovu je najmladší syn Ziry a Scara a jediný, ktorý nechce pomstu, no chce sa začleniť medzi levy, ale stojí medzi kameňmi-chce sa zapáčiť Simbovi a zároveň musí tancovať, ako Zira spieva. Krásny film možno má mínusy, ale aj plusy ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama