Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (160)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Nemozem si pomoct ale tento film ma tolko krasnych momentov. Skoda slabsej animacie a hudby(aj keď hudba je rozhodne nadpriemerná, na zimmerove melódie z jednotky však nestačí)........Inak sa ale nemozem stazovat. Zopar pesniciek je naozaj vydarenych a filmu nechyba humor ako aj hrejiva romantika. Aj napriek tomu, ze s jednotkou sa to neda zrovnavat ma pokracovanie Levieho krala ocarilo. V porovnani s trojkou je to excelentne ()

Reklama

Prankster 

všetky recenzie používateľa

Mnohem slabší než jednička. Obsahově pro dospělé, zpracováním i pro ty nejmenší děti... Vadila mi spousta "přeslazených" a zbytečně dlouhých scén. Navíc dalším obrovským mínusem tady je hudba, která je ubohá. Polevila i animace. Bojím se že jediným pozitivem je tam jen Timon a Pumba kteří vypadají, že vůbec nebyli novým zpracováním postiženi. Je to jen chabý pokus oživit legendární jedničku... ()

Sosak 

všetky recenzie používateľa

Sklouznutí kvality o několik řádů níž v porovnání s prvním dílem. Kdyby tohle byl samostatnej animák, tak ještě budiž, ale vykrádat a stavět na legendárním původním snímku by se nemělo. Navíc takhle už ani nikoho nezaujme prostředí, námět ani postavy, i když pár nových se tam objeví (třeba Kovu ujde). ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)

Reklama

Reklama