Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (160)

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Lion King 2: Simba´s Pride" je podľa mňa veľmi schopným pokračovaním v sérii. Osobne by som kedysi možno povedal, že je to lepšie ako"The Lion King"". Dnes už tento názor nezdieľam. Koniec koncov, minimálne čo sa týka silných momentov, tak jednotka je ďaleko vpredu. A aj animácie sú na úplne inej úrovni. Ale na druhú stranu si povedzme, že tento film rozhodne nemal taký budget ako mal pôvodný "The Lion King." Napriek tomu však stále hodnotím ako jeden z najlepších Disney pokračovaní z ich "DisneyToon Studios". A rozhodne je tu vidieť snaha. Páčia sa mi nové postavy, animácie sú podľa mňa stále veľmi dobré a aj je super, že kým prvý film urobil svoju verziu "Hamleta" tak tento film je skôr Disney verzia "Rómea a Júlie." Ale ako som povedal, podľa mňa to funguje. Dokonca aj hudba vo filme je podľa mňa lepšia a skladby sú podľa mňa silnejšie. Alebo teda minimálne ak to porovnávam všeobecne všetky. Film mám osobne veľmi rád, vždy sa k nemu viem vrátiť a oceňujem snahu tvorcov, že urobili skutočne dobré pokračovanie. Hodné toho nosiť meno "The Lion King." Hodnotenie: A- ()

Reklama

Daae 

všetky recenzie používateľa

OPĚT-FURT-DOKOLA omílané téma nedovolené lásky mezi dvěma klany. Dvojka si jen hraje se surovým materiálem, se kterým pracoval vynikající první díl, přičemž vynechali tu krásnou poetiku a hloubku. Některé písničky jsou překvapivě hezké, třeba He lives in you anebo One of us (ten zpívající hroch mě pokaždé dostane), vtípky Timona a Pumby se víceméně nezměnily. Film se snaží tvářit seriózně, ale prostě už tak kvalitní není. Navíc, co je s tím českým názvem? Jaký Simbův příběh? P.S.: Upendi mi už jako malé lezla na nervy ;) ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa

Po zhlédnutí prvního Lvího krále by mě nenapadlo, že budu na ten nejapný kýč vzpomínat s dojetím. Ale pokračování s novou generací, s nímž přišli noví autoři, je kýč tak obludný, že vzpomínám. Navíc to nejobludnější je zde realizováno skrze zprzněnou postavu opičáka-šamana Rafikiho, která jediná měla v prvém díle nějakou úroveň. Hvězdička opět pro Kiaru Johanku. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama