Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (160)

Beatle 

všetky recenzie používateľa

Narozdil od prvniho filmu, postrada druhy dil Lviho krale jakesi kouzlo, ktere tak omamovalo a okouzlovalo v jednicce. Postava Kovu je zaroven jen jakousi nepovedenou cestou mezi animaci hodneho lva-zleho lva. Na jednu stranu postrada dravost, jakou jsme mohli sledovat u Scara a na druhou kouzlo dokonale animovaneho Simby z prvniho dilu. Dej velmi pripomina Romea a Julii ve zvirecim podani, ale rozhodne mu neni co vycitat. Deti jej miluji a navic je pro ne velmi poucny. Co me ponekud zklamalo je ale zmena charakteru od prvniho dilu - predevsim stary Simba je v prvnim dile v mnohem odlisny - ackoli - kdo vi, co se za tech nekolik let jeho zivota stalo :) Bohuzel ani kouzelne pisnicky, ze kterych nektere z nas u prvniho dilu mrazilo v zadech se do druheho dilu nedochoval ani kousicek..ale coz - krasny film to je, ale spise se do nej zamiluji deti, nez dospeli :) ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

July 

všetky recenzie používateľa

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama