Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(11)

Obsahy(1)

Detektivové Sarah Collinsová a Steve Bradshaw jsou přivoláni k tragické nehodě, k níž došlo na věžáku Portland Tower v jihovýchodním Londýně. Na místě najdou těla zkušeného policejního důstojníka Hadleyho Matthewse a patnáctileté libyjské uprchlice Fary Mehenniové. Na střeše budovy objeví Sarah vyděšeného pětiletého chlapce a nedávno přijatou policistku Lizzie Adamsovou, kteří jsou jedinými svědky zločinu. Krátce před vyšetřováním Lizzie za záhadných okolností zmizí. Jak pátrání postupuje, případ se začíná vymykat kontrole a Sarah se Stevem zjišťují, co to vlastně znamená být policistou. (Cinemax)

(viac)

Recenzie používateľa Ahsoka k tomuto seriálu (9)

Season 1 (2021) (S01) 

Od začiatku sa seriál javí ako predvídateľná detektívka, kde veľmi pravdepodobne došlo k nejakému zneužitiu policajnej právomoci, či azda korupcii. No, na moje prekvapenie, sa detektívka mení na hĺbavý filozofický príklad s výborne zahranými vyfarbenými postavami. Vnímam ako veľkú škodu, že prvé dve epizódy sa neubrali cestou tej tretej, kde sme mali možnosť vypočuť si kvalitné dialógy osvetlujúce udalosti z minulosti namiesto niekedy až zdvojených informácií z vyšetrovania a flashbackov. ()

Episode 1 (2021) (S01E01) 

Príbeh sa zatiaľ tvári tajomne, no sú tu prítomné aj určité "elementy", ktoré naznačujú, že nie je všetko tak, ako má byť. Avšak neviem, či tie "elementy" nie sú až príliš prezrádzajúce... Navyše, keď sledujeme zároveň s vyšetrovaním incidentu ešte aj flashbacky. ()

Episode 2 (2021) (S01E02) 

Posunuli sme sa ďalej na vlne s prvou epizódou, akurát, že atmosféra už trochu zhustla. A i keď sa môže zdať, že ideme viac-menej očakávaným smerom, postavy začínajú ukazovať svoje vnutorné presvedčenia a naoko bezvýznamné morálne boje, ktoré zdá sa spôsobili veľkú tragédiu. ()

Episode 3 (2021) (S01E03) 

Tak po tretej epizóde mi trošku padla sánka, nakoľko ma rozuzlenie nakoniec oveľa viac prekvapilo, než som tušila. Seriál sa ubral až nečakane filozoficko-psychologickou cestou, ktorá núti k zamysleniu. Som rada, že aspoň v poslednej časti sme sa zbavili trošku otravných flashbackov a išli sme celých 45 minút chronologicky v prítomnosti. Každého "karty" boli odkryté prostredníctvom dialógov a činov, čo mi príde oveľa zaujímavejšie a aj pracnejšie pre scenár. ()

Reklama

Death Message (2023) (S02) 

Samotné dva súčastne vyšetrované nové krimi prípady boli čiastočne zdanlivo priamočiare. Čiastočne preto, lebo cesta k cieľu nakoniec bola kľukatejšia. Napriek tomu mi v tejto sérii chýbalo výraznejšie prekvapenie. Skôr to celé vidím ako odklon od pôvodnej zápletky zároveň s miernou nápravou/zadosťučinením pokrivených charakterov. Náznaky návratu k zápletke prvej série však stále boli prítomné ako predpríprava na tretiu sériu, po ktorej sa môj celkový dojem môže zmeniť. Samostane táto séria ako taká je u mňa za silnejšie 3*. ()

Episode 1 (2023) (S02E01) 

Atypická zápletka, do ktorej je zapletených niekoľko postáv započnutá v prvej sérii drží moju zvedavosť a aj vyššie hodnotenie napriek faktu, že nové prostredie v druhej sérii zatiaľ nie je až tak výnimočné a navnaďujúce. Tiež dúfam, že zvýšením počtu epizód nevzniká priestor na sledovanie osobného života vyšetrovateľky, keďže to je obvykle tá najnudnejšia dejová línia v detektívkach. ()

Episode 2 (2023) (S02E02) 

Tak pri tejto epizóde mám pocit, že skôr aby dochádzalo k nejakému prihorievaniu, tak sa hasí a smerujeme k akémusi zadosťučineniu. Ak sa to tak dá nazvať. Riešené kriminálne prípady na oboch frontoch sú v tejto fáze tak veľmi priehľadné, že sa ani nedivím, že ich riešime oba naraz. Jeden by dejovo neobstál a naše mozgy tak aspoň trochu dostanú "nažrať". ()

Episode 3 (2023) (S02E03) 

Dialógovo zvláštna epizóda. Viaceré postavy v okamihoch menili názory, postoje a robili zvláštne rozhodnutia, pretože sa to proste hodilo. Okrem toho sa to nesie v podobnom duchu ako predchádzajúca časť s tým, že už sme, očakávane, bližšie k výsledku a zatiaľ nič nenasvädčuje, že by malo prísť k nejakému dejovému alebo povahovému zvratu podobne ako v prvej sérii. ()

Episode 4 (2023) (S02E04) 

Tak predsalen záver bol trošku kľukatejší, čo krimi stránke dodalo šmrnc, ktorý sa postupom času trošku vytrácal. No, i tak to v konečnom zúčtovaní dopadlo asi tak, ako sme po tretej epizóde čakali. ()

Reklama

Reklama