Reklama

Reklama

My všetci školopovinní

(seriál)
  • Československo My všichni školou povinní
všetky plagáty
TV spot
Dráma / Rodinný
Československo, 1984, 13 h 4 min (Minutáž: 55–67 min)

Réžia:

Ludvík Ráža

Kamera:

Josef Pávek

Hudba:

Petr Hapka

Hrajú:

Miroslav Vladyka, Veronika Žilková, Jiří Bartoška, Jana Šulcová, Zbyněk Honzík, Milan Šimáček, Jaromír Hanzlík, Jana Preissová, Jana Janatová, Karel Augusta (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Snáď každý spomína na svoje školské roky - či už s nostalgiou, úsmevom alebo dokonca nevôľou - nevyhol sa tomu nikto. Aj preto sa tešia takej diváckej obľube filmy a seriály zo školského prostredia. Jedným z nich je aj český seriál My všetci školopovinní, ktorý v roku 1984 natočil režisér Ludvík Ráža. Sledujeme v ňom životné príbehy žiakov, učiteľov aj ich rodín, ktoré spája jedna škola. Hlavnú postavu hrá český herec Miroslav Vladyka v postave Michala Karfíka, no neprehliadnuteľné sú aj postavy Jirku Olivy (Milan Šimáček), Jany Vychodilovej (Veronika Žilková), Jitky Povejšovej (Jana Janatová) či obľúbeného učiteľa Lamača (Jiří Sovák). Príbehy sa odohrávajú v školskom prostredí, kde sa stretávajú tri generácie: skúsený Lamač odchádzajúci do dôchodku, nastupujúci Michal a školopovinné deti. Okrem bežných i menej častých situácií riešia protagonisti i komplikované rodinné vzťahy, lásku nevynímajúc. (TV Markíza)

(viac)

Galéria (116)

Súvisiace novinky

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (viac)

Reklama

Reklama