Reklama

Reklama

Epizódy(7)

V tomto sedemdielnom seriáli založenom na skutočných udalostiach si dva hlboko veriace manželské páry užívajú pokojný život v texaskom malomeste, kým niekto nezoberie do ruky sekeru... Ocitáme sa na samom konci 70. rokov minulého storočia v Texase, konkrétne na predmestí Dallasu. Metodista Allan Gore (Jesse Plemons) očarí malomestskú barmanku Candy Montgomeryovú (Elizabeth Olsenová) a všetko sa nakoniec vyvinie tak, že sa z kolegu z kostola a zároveň poisťovacieho právnika (Tom Pelphrey) musí stať tvrdý obhajca v oblasti trestného práva. (HBO Max)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (58)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Ten klid v prvních dvou dílech mě tak otupil, že jsem prodřímal i tu zabijačku v komoře. Ale potom vážení, to je rodinný drama jako břit. Elizabeth Olsen tu oddanou paničku v domácnosti zahrála fakt neuvěřitelně přesvědčivě, ale stejně tak ji seděla tvář potencionálního vraha. Navíc osmdesátky jak vyšitý, takže nazdar v Texasu. ()

Hadža 

všetky recenzie používateľa

První dva -tři díly to vypadá celkem na nudu, ale pak se to rozjelo, že jsem to spolknul na jeden nádech. Výhodou bylo nejspíš i to, že jsem o případu nic nevěděl, tak mě to až do závěru udržovalo v napětí. Výkon Elizabeth Olson byl perfektní, Jesse Plemons jako lamač ženských srdci a svůdník  mi tam poněkud nesedl. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Z pomalého a zdĺhavého úvodu sme sa dostali konečne k zločinu a k právnickej dráme s otázkou, ako to asi tak bolo a ako to asi tak môže skončiť. A skončilo zaujímavo, rovnako tak, ako končili skoro všetky časti - tak, aby divák chcel pozerať ďalej, a to je u seriálu veľmi dôležité. Olsenka opäť ukázala, že je trocha inde, ako jej vygumované sestry a tu to herectvo dávala až takým studenkovským štýlom. Len z menej plastu na povrchu fasády. Výber Plemmonsa, do ktorého sa bláznivo zamiluje ženská, je však už výrazne na pováženie, lebo ten je teda ľúbezný ako nepigmentovaný slon, takže dvakrát dôveryhodne to nevyzerá. Na záver sa oplatí počkať, nie je jednoznačné, ako to skončí, a osudy postáv v záverečných titulkách sú rovnako tak zaujímavé. ()

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Toto je manželská poradňa pre fajnšmekrov šmrncutá tónmi od Stephena Kinga. Špičkové po všetkých stránkach - od uveriteľnej a veľmi príjemnej romance, cez brutálnu vraždu, až po súdnu drámu, ktorá by obstála sama o sebe. Takmer dokonalý mix žánrov s perfektným herectvom a scenárisitkou. A prvá scéna so sekerou bola veľká lahôdka. Až sa čudujem, že tento seriál nedostal viac pozornosti. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(mS1/2024) / Nech hľadám ako hľadám, neviem nájsť čo tejto minisérii vytknúť. Možno tých prvých pár dielov sa mohlo ísť na prvý pohľad viac k veci, ale odmenou za pomalšie tempo boli super prepracované postavy a originálne postavený príbeh. Herci v hlavných úlohách, čistá paráda. Olsenka je skvelá, to už vieme, ale napasovať k nej Jesse Plemonsa bol geniálny ťah. Oceňujem aj primeranú dĺžku. Love&Death je napriek sekere super oddychový seriál. (9/10) ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (6)

  • Ve 13. minutě v kině promítají muzikálový film Grease (1978), přesněji scénu, ve které zazní píseň „Beauty School Dropout“, kterou nazpíval Frankie Avalon. (jirikzaboj)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Austine v Texase a okolitých oblastiach. Obdobie natáčania trvalo od 27. septembra 2021 do 1. marca 2022. (Arsenal83)
  • V súvislosti s vraždou sa spomína inšpirácia filmom, ktorý v tej dobe bežal v kinách - Osvietenie (1980). (Arsenal83)

Reklama

Reklama