Reklama

Reklama

Muž proti mužovi

  • Česko Muž proti muži (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jako dítě se stal Bill svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává najít vrahy chce uskutečnit svou pomstu, na kterou se po celý život připravoval. V průběhu pátrání po nich mu cestu zkříží Ryan, bývalý trestanec, jemuž dluží peníze právě ti, po kterých jde Bill. Na další cestu se tedy vydávají společně... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zopár skladieb, ktoré Morricone zložil pre tento film mám už roky napočúvané z jeho menej dostupnej westernovej výberovky. Morricone to s westernami vedel a jeho hudba i tu výrazne pomáha celkovému dobrému dojmu. Film je o pomste , neprináša nič nového ani prevratného, ale poteší solídny výkon "Krásnoočka" - Lee Van Cleefa, pekné exteriéry a mnoho na castingu šikovne vybratých "ksichtov", ktoré vedel dokonale obsadzovať hlavne do menších rolí S. Leone. Tento western sa na jeho tvorbu chce strašne podobať a aj sa mu to celkom darí, ale Leone bol len jeden. Aby to bol výborný western, muselo by sa zopár vecí zmeniť, no najviac prekáža postava Billa. Slabšie štyri hviezdy, hlavne kvôli hudbe. Inak skôr priemer. 70%. ()

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Nalezneme tu všechny atributy italowesternu a řadu herců, které známe z leonovek. Rovněž Morriconeho hudbu. Ale dohromady nejde o nic více než průměr, chybí opravdové filmařské umění (i když je tento spaghetti u fanoušků oblíben). Podle mne postrádá dějový spád a gradaci, všechny chutě jsou tak nějak rozmíchané od začátku až do konce, takže konečný produkt je nevýrazný a mdlý, jako dort od pejska a kočičky. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Pomsta je pokrm, ktorý sa najlepšie podáva za studena, ale ty ho máš, chlapče, tak horúci, že by ti mohlo prísť zle. Taliansky Spaghetti western z hudbou Ennia Morriconeho, kde si zahral hlavnú úlohu Lee Van Cleef, nikdy nemôže byť zlý, a veru ani tento nieje. Ako už býva pri týchto chuťovkách zvykom, aj odtiaľto si Quentin Tarantino vypožičal jednu parádnu skladbu. A to konkrétne do prvej časti Kill Bill. Je zahraná v tom momente, kedy sa prvý krát stretáva Uma Thurman a Lucy Liu aka. Oren Ishi, v dome modrých listov. Tá skladba sa tam nesmierne hodí a je skvelo načasovaná. Ten "zlodej" presne vedel čo je dobré a kde sa čo hodí, a vie to doteraz. Príbeh Death rides a horse nieje ničím výnimočný ani originálny. Ide čisto iba o vykonanie chladnej pomsty od dvoch generačne odlišných hrdinov. Prvý, mladší, sa ide pomstiť bande darebákov, zato, že mu ako dieťaťu, banda darebákov pozabíjala celú rodinu. Druhého staršieho zase táto banda Mexických miešancov, zradila, čo ho stálo 15 rokov väzenia a stal sa chudobnejším o pár tisíc dolárov. Týchto dvoch akosi osud spojí do kopy, hoci sa priveľmi nemusia a často si robia navzájom zle, ale pri kľúčových momentoch a skvelích prestrelkách držia spolu ako otec a syn. Je pravda, že scenár nepostráda nejakú originalitu, je to skoro celé pozliepané z mdlých a zaužívaných westernových postupov, ktoré sú, a boli aj v čase vzniku tohoto kúsku, už dávno známe a zaužívané. Ale takto komplexne to dokopy dáva super formu. A poctivú filmárčinu, hoci troška okopírovanú od Sergia Leoneho, sa tomuto nedá oprieť, takisto ani to, že hlavná postava dosť okato kopírovala Clinta Eastwooda a nemyslím si, že to by filmu nejako pomohlo, skôr naopak. Bavilo ma to a je to rozhodne jeden z tých lepších kúskov, ktoré sa na takéto vyprahnuté leto, aké je teraz rozhodne hodí. Nádherné vyprahnuté exteriéri, drsný darebáci, skvelá epická hudba, dobre zahrané nemilosrdné charaktery, nekonečná nenávisť poháňajúca príbeh dopredu..... Viac si od westernu fakt neprajem. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Pro mne osobně zklamání. Naštěstí to má konečně scénář, ale stejně jde o směs několika westernů (Sabata, Sedm statečných aj.), kde ani ta Morriconeho hudba není až tak úchvatná. A ne každý modrooký blonďák má charisma Franka Nera, Terence Hilla nebo Clinta Eastwooda - Law vypadá spíše tak nějak vykuleně, i když se snaží o drsný pohled, a to každou scénu s ním jakožto mstitelem zabíjí. Dobrý je sice ten vztah Van Cleef - Law, ale zbytek je taková žánrová selanka bez nápadu. A s chybami v obraze, až to bolí: brána, kterou vyhodí bandité do luftu, je na konci opravená a bez známek ohně, mexičtí sedláci zabití během prvního nájezdu nikde neleží, stejně jako potom ty desítky banditů, kterých byl posléze snad nekonečný počet - ani mrtvoly těch před branou, ani těch za branou, čistý dvorek. Asi je odvál písek. Plus občas podivné skoky v příběhu. Nebyl to špatný western, ale přišel mi zbytečně zdlouhavý a bez většího nápadu. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Další z řady povedených westernů italské provenience, který těží z ikonického herce tohoto žánru, Lee Van Cleefa, ale také z hudby fenomenálního skladatele Ennia Morriconeho. Příběhově však Muž proti muži také nezaostává a nabízí slušnou podívanou, u níž není prostor pro nudu a fanoušky westernů dozajista potěší. U mnohých scén jsem si vzpomněl, že jsem tento počin kdysi před mnoha lety viděl, ale už jsem si nedokázal vzpomenout, v jakém snímku to bylo. To však vypovídá o tom, že se jedná o pasáže, jež umí utkvět v hlavě i na řadu roků. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama