Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (382)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Typický raně Carreyoský humor, skvělá stínohra (Zorro Mstitel!!!!) a znovu geniální dabing. Áfrika je nádherná země:) Po letech už exotické příhody pana Ventury sice nehodnotím tak vysoko, ale i kdyby za nic jiného, tak za tábor Vačutů tu osmdesátku prostě dát musím. Slovenskodabingový "teplý brat" pobaví skoro stejně jako "teploušek" z české verze. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Téměř na podobné úrovni jako první díl. Nevím co mám sem nějak psát, je to trošku slabší, příběh je zvláštní, ne moc silnej, opět se tu hraje pouze na vtipy Jima Carreyho a jeho hereckému výkonu, který se opět povedl. Jak jsem už psal k prvnímu dílu, některé momenty jsou vtipné, některé lehce trapné. Hodnotím na 53% = *** ()

Reklama

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Dvojka nezaostává za jedničkou ani trošku. Tentokrát se nám to přesunulo do Afriky, kde je díky Jimmimu o zábavu postaráno. Pár scének sou nezapomenutelný, třeba jako porod nosorožce :o). Souboj na život a na smrt s obávaným vesnickým bojovníkem, to je taky už teĎ klasika. JIm je frajer a líbí se mi na něm, že dokáže se svou hubou udělat neskutečný věci. Ale taky umí zahrát i vážný role, ve kterejch mu to taky setsakramensky de... ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey není takový pitomec, jak se často prezentuje, viz umírněnější projev v Yes Manovi. Kdyby poněkud ubral v pitvoření, mimice a gestech, posunul by snahu o ekologický sarkasmus a satiru prohnilé zdegenerované smetánky, výš než do přihrádky „přiblblá místy vtipná komedie“. Ne že bych se nezasmála půl kilovému mývalovi, kterého neudržela karabina o síle dvou metráků (parodie), slušivému lidskému boa, kritice zvířecí márnice nebo stezce odvahy do jeskyně. Ale právě až úzkostná Jimova pózovitost vyšuměla někam do ztracena. (zatracení?) ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

JUST WHAT SORT OF BAT ARE WE TALKING ABOUT? Ace je totální magor a tahle komedie je prostě pro mě asi jedna z nejlepších. Co scéna, tak to úder na solár. Za chvíli z toho smíchu člověka bolej lícní kosti, a to už je pak peklo. Ale myslím, že je to celkem i poučný film. Já se například naučil, že v nosorožcích je strašný vedro. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (18)

  • Když se Ace (Jim Carrey) snaží dostat z nosorožce, má v jednu chvíli venku hlavu a obě ruce, ale hned následně už jen hlavu. (Duoscop)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama