Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (381)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Jak už jsem psal u svého komentáře k prvnímu dílu, takhle jsem si vždycky představoval Ace Venturu. Jako ztřeštěnou komedii, která se nebere ani na sekundu vážně a staví vše na grimasách a komediálním talentu Jima Carreyho. No nasmál jsem opravdu dost, škoda, že sem tam to s kvalitou vtipu bylo jako na horské dráze - jednou nahoře, jednou dole. Protože kdyby film byl takový jako jeho prvních deset a posledních pět minut, neváhal bych s plným počtem. Takhle hodně silných 80 %. Myslím, že oba díly si s chutí zopakuju. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

2 / 10 Na Ace Venturu 2 som sa tešil ako malé decko a to bol možno kameň úrazu. Príliš veľké očakávania nie sú dobré, často sa totiž nenaplnia ani spolovice - v prípade tohoto filmu sa to však k tej polovici ani len neblížilo, čo ma neskutočne sklamalo. Jednička bola podarená komédia ťažiaca prevažne z Careyho xichtu, nikdy sa však neuchýlila až k trápnosti či nechutnosti. To sa, bohužial, dvojke darí častejšie ako často. Ťažko to vysvetliť, niektoré časti boli celkom vtipné (napr. parkovanie auta), no dokopy tvorili len akúsi neforemnú a nechutnú zmes nevkusu a obscénnosti. A ak k tomu prirátam, že to bol druhý diel, ktorý nielenže neprinášal nič nové, ale kazil aj to staré, nemôžem dať iné hodnotenie ako jednu *. Škoda. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Ace Ventura 2: Volanie divočiny". Bláznivý zvierací detektív s výstredným psychobilly účesom je späť v akcii. Odchádza do Afriky, aby tam vypátral posvätného bieleho netopiera domorodého kmeňa Wačatov. Je to v podstate taká istá strelená somarina ako pôvodný film. Jim Carrey nešetrí grimasami a je vidno, že si túto úlohu užíva. Mňa však tým moc nepobavil. Nikdy som neprepadol kúzlu jeho mimického humoru. Pravdupovediac to jeho ksichtenie sa mi vždy zdalo mierne trapné. ** ()

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Všichni si tu stěžují, že dvojka je jen slabý odvar jedničky, ovšem já si myslím přesný opak. Po nedomrdlém prvním díle (který moc nemusím), přišla tahle pecka s Jimem přesně takovým, jakého ho mám rád - jedna výborná grimasa střídá druhou (scéna, kdy paroduje hrocha je nezapomenutelná) a hlavně jedna skvělá scéna střídá druhou (mýval, parkování, plivání, pružinka, nosorožec, boj s krokodýlem a další), což o jednotce rozhodně říct nemůžu. No, a bílý netopýr "Šikaku" je rovněž zajímavější objekt Aceova zájmu (přes Aceův odpor k těmto potvorám), než delfín "sněhová vločka". Takže jediné, co mi zde chybí, je charismatická ženská postava, kterou v předchozím díle ztvárnila sladká Courteney Cox. Ano, je to šílená blbost, ale já tuhle krávovinu mám rád a rád se k ní vracím, za mě 80%. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Druhý díl sice nedosahuje takových kvalit jako díl první, nicméně i přes tento fakt se stále jedná o bláznivou zábavu, k níž se vždy rád vrátím. „That's quite a wrap you're wearing! Perhaps I could get you some fluffy new slippers, made from the heads of innocent and defenseless baby seals!“ ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama