Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fletcher Reede (Jim Carrey) je vynikajúci, mladý, sympatický právnik. Trpí len jedným nedostatkom. Je notorický klamár. Klame rýchlo, presvedčivo, vynaliezavo a hlavne 24 hodín denne. Na jeho neustálom klamaní a zavádzaní ľudí je založená celá jeho kariéra i osobný život. Keď si však jeho päťročný syn Max, ktorý opäť oslavuje narodeniny bez otecka, vo výnimočnej chvíli pred sfúknutím sviečok praje, aby otec aspoň jeden deň neklamal, je jeho prosba vyslyšaná. Fletcherovi proti jeho vôli vychádzajú z úst len pravdivé slová. Právnika teda čaká ten najťažší deň jeho života, v ktorom nesmie povedať jediné klamstvo svojim klientom, konkurentom, ani svojej bývalej manželke a synovi. Pravdivé odhalenia a informácie spustia spŕšku gagov a bláznivých situácií. V skvelej americkej komédii sa predstaví najúspešnejší komik Hollywoodu Jim Carrey a asistovať mu bude Maura Tierneyová, ktorú poznáme ako sestričku Abby zo seriálu Pohotovosť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (481)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey, co dodat? To je zosobněná komedie! Ani u tohoto filmu mne nezklamal. Zde, jako i u každého Carreyovského filmu doporučuji původní znění s případnými cz titulky! Dabovaný Carrey prostě není ten pravý Carrey, neužijete si jeho vytříbených skřeků, xichtů a podobných vylomenin. Co se týče děje: právník, věčný lhář, ze kterého se ze dne na den stane pomocí synova narozeninového přání "stroj na pravdu" - z toho samozřejmě pramení neuvěřitelná škála vtipných scének. Počínaje tou ve výtahu, přes modré pero až po sebedestrukci na záchodcích. ()

Reklama

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Slabší Jim Carrey. Film má hodně dobrý námět, bohužel zužitkovaný ne ve prospěch bezuzdné kacířské srandy, ale moralizující rodinné "zábavy" (ačkoliv je tam plno sprostých slov a narážek na sex). Nabízí se srovnání s filmem Invention of Lying Rickyho Gervaise, který je ale teda ještě o dost horší. Takže až zase budu chtít nějakou totální ujetost, tak si dám Ace Venturu. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých menej podarených pokusov Jima Carreyho. Navyše dojmy silne zrážal Dejdarov dabing. Jim Carrey už tu nie je tak šialený a uletený ako vo filmoch, ktoré z neho urobili absolútnu star. Ako keby sa začal počas natáčania pripravovať na svoje nasledujúce vážnejšie role, a preto tu presakujú nekomediálne úseky tak často. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Carrey jako právník s neskutečným postižením, z toho pramenící kvanta trapasů (to s novou slečnou ve výtahu není moje nejoblíbenější scéna, věřte nebo ne:)). Dejdarův dabing taky v pohodě, jediné co mi vadilo (ale o to víc) byl Cary Elwes, kterého bych spálil a zahrabal (ne za výkon, ale za to koho hrál). Škoda, že v češtině ten vtip tak nevyzní...Liar - Lawyer, vždyť je to jedno:)))) ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (31)

  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prenasleduje lietadlo na pojazdných schodoch typu NMC-Wollard TMPS-200, ktoré boli upravené pre film a dosahujú skutočnú rýchlosť až 145 km/h. (Raccoon.city)
  • Postava Jennifer Tilly Samantha Cole ve filmu "přizná" věk 31 let. Její protagonistce bylo ve skutečnosti v době natáčení 39. (SirTraged)

Súvisiace novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (viac)

Reklama

Reklama