Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fletcher Reede (Jim Carrey) je vynikajúci, mladý, sympatický právnik. Trpí len jedným nedostatkom. Je notorický klamár. Klame rýchlo, presvedčivo, vynaliezavo a hlavne 24 hodín denne. Na jeho neustálom klamaní a zavádzaní ľudí je založená celá jeho kariéra i osobný život. Keď si však jeho päťročný syn Max, ktorý opäť oslavuje narodeniny bez otecka, vo výnimočnej chvíli pred sfúknutím sviečok praje, aby otec aspoň jeden deň neklamal, je jeho prosba vyslyšaná. Fletcherovi proti jeho vôli vychádzajú z úst len pravdivé slová. Právnika teda čaká ten najťažší deň jeho života, v ktorom nesmie povedať jediné klamstvo svojim klientom, konkurentom, ani svojej bývalej manželke a synovi. Pravdivé odhalenia a informácie spustia spŕšku gagov a bláznivých situácií. V skvelej americkej komédii sa predstaví najúspešnejší komik Hollywoodu Jim Carrey a asistovať mu bude Maura Tierneyová, ktorú poznáme ako sestričku Abby zo seriálu Pohotovosť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (481)

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Námět o právníkovi, který na jeden nemůže lhát je jednoduše geniální. Bohužel, scénář občas až moc spoléhá na Carreyho komiku. V několika místech se totiž ,,jeho´´ právník jenom různě svíjí a šklebí, aby nic neřekl. A tak se střídají geniální místa s těmi poněkud lacinějšími. Ale zasmál jsem se párkrát i nahlas a jako takový rodinný film na nedělní odpoledne je Lhář, lhář absolutně v pohodě. Hlavní myšlenka je moc pěkná. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že někde tady Carreymu došlo, že jen na pitvoření si velkou kariéru nevybuduje (byť ještě pár pitvořivých skvělých záseků dal) a že musí přidat trochu něco více. Naštěstí se mu to povedlo. Tohle je prostě ryze průměrná, milá, rodinně a životně hodnotová komedie s několika nadprůměrnými přesahy (Jeniffer Tilly). 2,5* ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn komédia s príbehom šitá na mieru hereckému výkonu Jima Carreyho, ktorý zo seba opäť vydáva maximum. Zo začiatku pohodový film, kde sleduje ako si advokát Fletcher Reed (Jim Carrey) žije tým že klame. Dovtedy kým si jeho syn na svoje piate narodeniny nezaželá, že je ho tatko nebude klamať (áno, to už je ten žáner fantasy). A vtedy začína herecký koncert Jima Carreyho, ktorý je fakt blázon a povedal by som, že si to doslova užíva. Aj keď sú niektoré jeho scény až trápne, tak film s toho vie vyťažiť plus. Taká drobnosť na okraj: Hudba Johna Debneyho je fajn, ale pod theme music je podpísaný aj tak lepší James Newton Howard. Pre mňa jeden s tých lepších Jimových bláznivých filmov. 85% - 4* ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Debney: 1. My Dad's A Liar [2:40] ,2. To Court [1:03] ,3. The Pen Is Blue [3:02] ,4. I'm A Bad Father [1:46] ,5. Pulled Over [1:16] ,6. The Unwish [1:41] ,7. Bathroom Folly [1:47] ,8. I Love My Son [2:36] ,9. Airport Chase [1:45] ,10. It's Fletcher [1:29] ,11. Together [2:25] ,12. The Claw Returns [1:39] ,13. End Credits [3:36] ,14. Outtake Montage [2:35], ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Klamár, klamár stojí a padá len a len na Carreym a jeho komediálnom extempore a stáva sa tak ďalším z mnohých filmov zúfalo sa brodiacich v močiari priemernosti - čo mu možno uberá na hlbokomyseľnosti, ale rozhodne nie na zábavnosti. Carrey dokázal z inak prostého scenára vyťažiť maximum a umne balansuje na pomedzí vtipnosti a zvrátenosti, čomu môžeme vďačiť za mnohé podarené scénky a grimasy. Takže zatiaľ čo zamindrákovaní kritici všade na svete na film kydajú hnoj a tvária sa ktovieako inteligentne, my ostatný si ho môžme vychutnať bez väčších výčitiek svedomia. Vďakabohu za to! ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (31)

  • Závěrečné titulky obsahují vystřižené scény. (SONY_)
  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Postava Jennifer Tilly Samantha Cole ve filmu "přizná" věk 31 let. Její protagonistce bylo ve skutečnosti v době natáčení 39. (SirTraged)

Súvisiace novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (viac)

Reklama

Reklama