Reklama

Reklama

Fei-hung Wong (Jackie Chan) sa jedného dňa neplánovane zapletie do bitky medzi cudzincami vyvážajúcimi starodávne čínske artefakty a lojalistami, ktorí nechcú aby čo i len jeden zo vzácnych kúskov opustil krajinu. Na prvý pohľad neškodný Fei-hung sa pred časom naučil bojový štýl tzv. opitého boxovania, ktorý z neho robí naozaj nebezpečného protivníka! Nanešťastie jeho otec Kei-ying (Lung Ti) je radikálne proti tomu, aby používal akýkoľvek násilie... A tak musí po celý čas vlastne Fei-hung bojovať „na dvoch frontoch“ - nielen so záhadnými cudzincami, ale aj s otcovým odporom k bojovému umeniu! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (232)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o synovi významného doktora nadanom v bojovom umení, ktorý sa pri snahe nazaplatiť clo za liečivý ženšen omylom dostane k historickému predmetu, čo mu spôsobí len problémy a navyše čoskoro zisťuje, že cudzinci chcú z krajiny prepašovať významné čínske poklady do Európy. A tak sa im rozhodne postaviť, lenže stojí nielen proti nim, ale aj nevôli svojho otca, ktorý je proti tomu, aby sa do toho zaplietol. Spracovanie sa mi páči, síce ma trochu prekvapilo, že tá na prvý pohľad hlavná dejová línia dostane väčší priestor až neskoršie, dovtedy je to dejovo dosť chudobné, keďže sa tu vlastne ani nič dôležité nedeje a to dokonca aj na pomery tohto typu filmu, ale aj tak mi to sadlo. Do popredia tu ide rodina, čo je ale v rámci možností veľmi dobre zvládnuté, tie vzťahy medzi synom, otcom a hlavne macochou ma bavili, chémia medzi nimi funguje skvelo a tak som si celkom užíval aj všetky ich spoločné scény, v ktorých kľudne mohlo ísť aj o úplné maličkosti. Takže ma to bavilo už od začiatku a keď sa už dej začne venovať aj tomu dôležitejšiemu, úroveň filmu ide ešte o niečo vyššie a tak je to slušná žánrová zábava po celý čas. Akcie je tu dosť a je výborná. Súboje síce možno nie sú až tak nápadité, ako je to u Chana zvykom, keďže tu sa okolie využíva podstatne menej, ale to mi vôbec neprekáža. Skôr sa jedná o klasické súboje, ktoré majú vydarenú choreografiu, očakávane sú veľmi dobre natočené a navyše pôsobia až mimoriadne živelne. A tiež ich úroveň ide neustále len hore, tie úvodné ma síce tiež bavili, ale predsa len som u Chana zvyknutý na trochu iný štandard, no neskoršie sa ešte vylepšia, opitý štýl je tu zvládnutý perfektne, to som si mimoriadne užíval a hlavne ten finálny súboj už miestami aj berie dych. Jeden z najlepších súbojov, aké som od Chana vôbec videl. A sadol mi aj humor, hlavne všetky tie rodinné scény sa postarajú o množstvo dobrých vtipných momentov. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v hlavnej úlohe, jeho vydarená dvojica rodičov v zložení Ti Lung a Anita Mui, z vedľajších postáv najviac vyniknú Andy Lau a Liu Chia-Liang a ako hlavný záporák Ken Lo. Réžia a technická stránka sú bez problémov, tu sa v rámci žánru nedá nič vytknúť. Takže Jackie Chan už natočil aj lepšie filmy, ale ani Legenda o opitom majstrovi určite nesklame, výborná akcia a aj humor, rád si to občas pozriem. 76% ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

V druhém dílu prvního společného projektu Jackieho Chan a Yuen Woo-pinga došlo ke střídání tradičního s moderním doslova přímo na place, když klasika hongkongského kung-fu filmu Leu Kar-leunga (např. filmy s Brucem Lee) nahradil na režijním postu v polovině filmu představitel hlavní role a režisér Jackie Chan. Ve filmu se tak střetávají tradičně pojaté kung-fu scény ze začátku s progresivní moderní choreografií v závěru filmu, dochází k radikálnímu zvýšení rychlosti rytmu filmy i změně humoru z klasického poněkud obhroublého hongkongského na typický pro Jackieho Chana (často velmi nebezpečný na realizaci, hodně vycházející z filmů Bustera Keatona a Harolda Lloyda). Film vypráví o mládí čínského lidového hrdiny Wong Fei-honga, který z rozmazleného spratka (ovládajícího styl opilého mistra: čím víc je opilý, tím lépe bojuje - v závěru filmu do sebe lije petrolej) vyroste ve skutečného mistra. ()

Reklama

matezzz 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých oblíbených filmů. Někdy se mi sice ve filmech Jackieho Chana humor příliš nezamlouvá, ale tady je to něco jiného. Hlavně z akčních scén mi běhal mráz po zádech. Jackie je prostě kung-fu kaskadér a je zatraceně dobrý! Je až neuvěřitelné, co on, a jeho gumové tělo dokážou! Jeden z nejlepších Jackieho filmů!!! Závěrečná sekvence scén je nezapomenutelná! Ale raději to doma nezkoušejte :-) ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Sled zběsilých a nápaditých kung-fu bitek odstartuje záměna balíčku s žen-šenem za ukradenou nefritovou pečeť císaře. Krást kulturní dědictví Číny se nemá, zločinný britský velvyslanec a jeho poskoci dostanou od Fei-Honga (Jackie Chan) a jeho kamarádů řádně za vyučenou. Když je nejhůře, stačí Fei-Hongovi nalít do sebe litry čehokoliv s vysokým procentem alkoholu a zlosyni se do jednoho válí s nářekem na zemi. Scény s opilým boxem působí ze všech soubojů choreograficky nejzajímavěji. Samy souboje v DM2 mají grády a pobaví svou odlehčeností. Rozesmát dovedou i četné a velmi dobré humorné scénky. Pro fanoušky odlehčených martial arts bitek a Jackieho je DM2 absolutní povinnost. ()

Šimpy 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že příběh silně padá na ústa...to s tím ženšenem si klidně mohli odpustit, stejně tak čínské dělníky a vůbec jsem vlastně nepobral, proč se Jackie vlastně pere? Ovšem vztah s otcem je fungující pro motivace, souboje jsou pěkné a fakt jsem se divil, že ten jackie se skutečně válí v řezavých uhlících.... ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (9)

  • Režisér Chia-Liang Liu (Fu Wen-Chi) a Jackie Chan (Wong Fei-hung) se během natáčení neshodli na bojovém stylu, který měl být ve filmu použit. Režisér chtěl realističtější styl "Huen-Gar", zatímco Chan měl pocit, že fanoušci budou chtít více "opilého stylu". Chia-Liang Liu nakonec z projektu odstoupil a závěrečnou bojovou scénu režíroval sám Chan. (Raztubyl)
  • Jackie Chan (Wong Fei-hung) se musel po žhavém uhlí projít dvakrát. První pokus podle něj neměl ten správný rytmus. (Raztubyl)

Reklama

Reklama