Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčajné násťročné  dievča Bea (Cailey Fleming) má jedinečný “dar” – schopnosť vidieť imaginárnych  priateľov  ľudí vo svojom okolí a rozprávať sa s nimi. “Imaginárni priatelia nie sú len roztomilé postavičky vytvorené detskou fantáziou. Sú to časové kapsule, do ktorých sme si ako deti ukladali svoje nádeje, sny a plány. Všetci sa k nim môžeme vrátiť, aj keď si ako dospelí myslíme, že sú dávno stratené,” hovorí režisér John Krasinski. Fiktívnymi hrdinami jeho filmu sú imaginárni priatelia, ktorých kamaráti z detstva vyrástli  a zabudli na nich. A je to práve Bea, ktorá sa vďaka svojej jedinečnej schopnosti vidieť ich všetkých rozhodne nájsť týmto “sirotám” nových priateľov. Pomáha jej trochu čudácky sused (Ryan Reynolds), ktorý má rovnaký dar. Improvizovaná zoznamka pre  imaginárnych priateľov sa čoskoro zmení na dobrodružnú cestu do sveta plného bezhraničnej fantázie, kde sa môže stať čokoľvek. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 10

Recenzie (75)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(59/2024) / Podľa mňa sa ten film moc nepodaril. Ono zdanlivo je to namiešané podľa dobrého receptu, dajme tomu, že aj ingrediencie sú v poriadku (typická Reynoldsovská postava), ale výsledok moc nechutí. Totižto aj keď na papieri ten nápad s IFami pôsobí dobre, výsledok je strašne neprirodzený a ťažkopádny. Nedokázal som sa na ten koncept namotať (ako sa to má robiť ukazuje napríklad Inside Out, alebo Monsters Inc.). Tešil som sa, ale IF je po väčšinu času otravný film. (4/10) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Každý sa občas potýka so svojimi imaginárnymi priateľmi. Takých imaginárnych hľadal napríklad aj vodkopič Heger, keď blúznil o nájdení 76tky, rozumej 76 imaginárnych priateľov, čo by ho podržali pri koryte. Film pôsobí ako milá a vtipná záležitosť, ale v jeho deji nachádza človek príliš veľa smútku a celkovo mi to ani neprišlo ako film, ktorý by si deti príliš užili. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Imaginární přátele (d)ocení nejvíce ti, kteří si v dětství i nějakého toho "ípáka" vytvořili, aby na něj pak pod vlnou dospěláckých povinností pozapomněli; zároveň může oslovit i dětské publikum, kterému se budou líbit svérázné postavičky "ípáků" a onen celý barevný svět. Svět, který mi přišel místy maličko nedořešený a nedotažený. Calův background nebyl ve výsledku nijak překvapivý a divákovi, který už má nejeden film za sebou, to sepne v hlavě celkem brzy. Filmů o vyrovnávání se se ztrátou blízkých pomocí rozličných fantaskních rovin či realit je vícero a IP k tomuto tématu přistupuje vcelku nápaditě, nicméně v rámci této tematiky mě oslovily spíše filmy, které šly do více dramatické hloubky - viz Volání netvora nebo Most do země Terabithia. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Strašně průměrný a zbytečný film. Mrhání Krasinskeho talentem. Reynolds průměrný. Meh zápletka, twist i katarze. Za zmínku snad jenom stojí docela ok zakomponované triky a skvostná Giacchiniho hudba. Zítra zapomenu, že jsem to viděl. Možná Spielberg při síle by z toho něco dokázal vytáhnout, takto jen 5/10. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Už len kvôli Ryanovi som čakal troška viac odviazanejšiu komédiu a nakoniec som sa zasmial snáď raz. Celkovo to má dve obrovské chyby. Po komediálnej stránke veľmi slabučké a po dramatickej ma to nedojalo ani raz, čo je veľká škoda. Pozerá sa nato fajn, Ifs sú zlatí a miestami sa aj pousmejete. Hlavná hrdinka sympatická ale ako celok ma to nejako nechytilo. Na večer fajn, ale rozhodne to mohlo byť lepšie. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (9)

  • Vince Vaughn nahral svoje repliky ako hlas nemenovaného imaginárneho priateľa vo filme, ale boli vystrihnuté kvôli postprodukčným zmenám vo filme. (Arsenal83)
  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)

Súvisiace novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Reklama

Reklama