Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčajné násťročné  dievča Bea (Cailey Fleming) má jedinečný “dar” – schopnosť vidieť imaginárnych  priateľov  ľudí vo svojom okolí a rozprávať sa s nimi. “Imaginárni priatelia nie sú len roztomilé postavičky vytvorené detskou fantáziou. Sú to časové kapsule, do ktorých sme si ako deti ukladali svoje nádeje, sny a plány. Všetci sa k nim môžeme vrátiť, aj keď si ako dospelí myslíme, že sú dávno stratené,” hovorí režisér John Krasinski. Fiktívnymi hrdinami jeho filmu sú imaginárni priatelia, ktorých kamaráti z detstva vyrástli  a zabudli na nich. A je to práve Bea, ktorá sa vďaka svojej jedinečnej schopnosti vidieť ich všetkých rozhodne nájsť týmto “sirotám” nových priateľov. Pomáha jej trochu čudácky sused (Ryan Reynolds), ktorý má rovnaký dar. Improvizovaná zoznamka pre  imaginárnych priateľov sa čoskoro zmení na dobrodružnú cestu do sveta plného bezhraničnej fantázie, kde sa môže stať čokoľvek. (Cinemart SK)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)
  • Natáčalo sa od 31. augusta 2022 do začiatku mája 2023. (Arsenal83)
  • Steve Carell vyjadril už pred natáčaním veľké nadšenie z toho, že sa opätovne spojí s kolegom z Kanclu Johnom Krasinskim: "Nemôžem sa dočkať našej spolupráce. Očakávam jednoducho radosť a zábavu. Myslím, že je najlepší a skvelý režisér. Ale dám mu zabrať, chápete. Zapotí sa. Môžem byť jedným z tých starostlivých hercov, ktorí sa nie vždy zhodnú alebo nevyjdú z prívesu. Myslíš, že si si najal niekoho, kto je priateľom, ale to si za zmýlil!" (Arsenal83)
  • Film v televízii, ktorý babička (Fiona Shaw) pozerá, je Harvey (1950), film o mužovi s imaginárnym priateľom, ktorým je 18,5-metrový králik. (Arsenal83)
  • Brad Pitt sa sám prihlásil, aby nahovoril neviditeľného imaginárneho priateľa menom Keith. Hoci postava nemá žiadny dialóg, Pittovi bol stále udelený kredit za úlohu. (Arsenal83)
  • Vince Vaughn nahral svoje repliky ako hlas nemenovaného imaginárneho priateľa vo filme, ale boli vystrihnuté kvôli postprodukčným zmenám vo filme. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Reklama

Reklama