Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

CheeseFigure 

všetky recenzie používateľa

Na tento projekt som sa veľmi tešil. Predsa len sú pod ním podpísaní Bruce Timm, ktorý stál za legendárnym animovaným Batmanom, skvelý autor detektívnych komiksov Ed Brubaker, či režisér skvelého Bat filmu z roku 2022 Matt Reeves. Samozrejme, seriál si vyžiadal pár ,,modernejších zmien", ako je otmavnutie Gordonových (čo sme mali už v Lego Batman Movie, alebo skôr spomínanom filme z 2022) a jeden gender-swap. Taktiež mám pocit, že Batman je viac v úzadí a dej sa sústredí na políciu, konkrétne na Gordona, Montoyovú a Gordonovú. Čo zas nevadí, toto trio je celkom sympatické. A máme dosť iných seriálov, kde je Batman hlavná hviezda. I keď nebudem klamať, trochu ma to mrzí, pretože jeho znázornenie v tomto projekte je predsa len trochu iné. Tento Batman nie je taký ten vyrovnaný taktik, ale viac mi pripomínal nevyrovnaného traumou ovládaného bojovníka so zločinom, ktorého sme mohli vidieť vo filme z roku 2022 (schváľne, koľkokrát tento film ešte spomeniem?). Chcel by som vidieť viac z tejto verzie. Ale asi smola, lebo záver posledného dielu ukazuje jeho priblíženie k verzií, ktorú môžem poznať z iných projektov. Čo sa týka deja, tak tu máme niekoľko epizódnych záhad, ktoré boli celkom fajn a linku s korupciou, ktorá sa ťahá viacerými dielmi. Záhady ma bavili, rovnako ako zloduchovia. Dokonca aj tá gender-swapnutá Penguin bola celkom fajn a chcel by som jej vidieť viac. Taktiež sa mi páči atmosféra 40. rokov. Prekvapilo ma, čo spravili s Bullockom a som zvedavý, či sa vráti v ďalšej sérií. To isté platí aj pre Catwoman. Zaujímavé poňatie tejto postavy. Miesto tradičnej femme fatale, ktorá sa rada hrá sme dostali rozmaznanú kleptomanku (ktorá sa tiež rada hrá, ale vychádza jej to menej, ako iným verziám). I keď sme tu mali malý náčrt potencionálneho vzťahu mezdi ňou a istým maskovaným netopierým detektívom. Úvodné titulky ma zo začiatku nechytili, nakoniec som si ale zvykol a potreba ich preskakovať sa stratila. Čo musím vytknúť, tak je skoro rovnaký model Quinzeelovej a Montoyovej. Malé, plnoštíhle čiernovlásky v ružovom saku. Len jedna má okuliare a čiernu sukňu. Fakt sa s tým nemohli tvorcovia viac pohrať? A ešte jedno ,,hnidopištvo" - je fajn, že Firebugov oblek je celý ohňuvzdorný, nebolo by ale fajn zakryť si aj bradu? Batman: Caped Crusader bol projekt, na ktorý som sa veľmi tešil. Bohužiaľ nemôžem povedať, že by moje očakávania úplne naplnil. Zase by som ale klamal, keby som napísal, že ma sklamal. Pozrel som si to a aj napriek pár chybičkám sa teším na druhú sériu. Hlavne po tej záverečnej scéne. ()

SamGee 

všetky recenzie používateľa

Je nevyhnutné, aby sa pri ikonických postavách, ako je Batman, produkovalo množstvo projektov s cieľom nalákať čo najviac divákov. Niektorí autori sa snažia recyklovať príbehy a postavy dookola, iní sa snažia pozrieť na legendy z inej perspektívy. Exekutívni producenti J. J. Abrams, Matt Reeves a Bruce Timm sa rozhodli pre druhý prípad – zasadiť Batmana do obdobia 40. rokov minulého storočia. Séria Batman: Caped Crusader sa odohráva v spomínanom období. Ako to už býva pri batmanovkách, netopierí ochranca, komisár Gordon, jeho dcéra Barbara a ďalší čistia ulice Gothamu od gangstrov, vyšinutých zločincov až po nadprirodzené sily. Je pravda, že boj o dušu mesta Gotham bude navždy spätý s touto ságou. Čo však Caped Crusader ponúka, je kladenie dôrazu nielen na Batmana, ale aj na policajtov, ktorí bojujú proti skorumpovaným aj byrokratickému systému. Jednotliví protagonisti dostanú možnosť zažiariť a ukázať, ako sa správajú v najtemnejších chvíľach. Podobnú nótu hrajú aj zloduchovia. Starí známi ako Harley Quinn, Two-Face alebo Penguin získavajú charakterový update a čo sa týka obskúrnejších postáv (Nocturna, Clayface, Gentleman Ghost...), tí riadne zamiešajú kartami. Ďalšie pozitívum vidím v epizodických príbehoch a vizuáloch, ktoré vzdávajú hold kriminálkam minulého storočia. Nechápte ma zle. Na animáciu sa dá pozerať, ale ničím neprekvapuje. Videl som seriály s ohromujúcejšou animáciou. Hoci akcia sa drží nad vodou a ukáže explicitnejšie zábery na násilie, neočakávajte orgie plné krvi, sexu a drog. Batman: Caped Crusader neohromí publikum animáciou a zdržanlivými akčnými scénami. Má po ruke iné kalibre – atmosféru evokujúcu staromódne noirovky a postavy s vykreslenými motívmi a prekvapeniami v rukávoch. Tento seriál odporúčam ihneď každému, či už ide o fanúšika Batmana, alebo niekoho s chuťou pozrieť si počin zasadený do kriminálneho prostredia.   Epizodické príbehy: 8/10, Postavy, vizuál: 8/10, Animácia, akcia: 6/10, Celkovo: 7,5/10. ()

Reklama

BIG.NINE.CF 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Animace přesně dle mého gusta a parádní hudební podkres.. Co se týče jednotlivých příběhů, tak to už je trošku horší. No a potom to prznění jednotlivých postav... Alfréd - tlustej, Penguin - ženská, Harley Quinn - lesba, James Gordon - černoch a pár dalších :( Proč???? Doufám, že se nedočkáme černého Batmana, nejistého svým pohlavím! ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Cením si retro vizuálu i nevyhýbání se té nadpřirozenější sféře komiksů (hezký pomrknutí na Constantina), ale asi jsem čekal od Reevese, Brubakera a spol. víc. Epizodní zápletky znamenají, že to k ničemu negraduje, z první řady navíc žádný díl vyloženě nevyčnívá, ať už kvalitou scénáře, akcí, ničím. Celé je to až příliš konzervativní, chápu snahu složit poctu TAS, ale to je trochu málo. Konkurenční X-Men 97 mě sice taky nijak zvlášť nenadchnul, navíc měl určitě kolísavější kvalitu napříč epizodami, ale když už se tam šláplo na plyn, tak to bylo strhující a s momenty, které se člověku zaryly do hlavy. Tohle Rytíři v plášti bohužel chybí. Slabších 7/10. Ať už je tady pokračování hraného Batmana... ()

GavlaDan 

všetky recenzie používateľa

Tenhle projekt se prezentoval jako nástupce Batmana: The Animated Series. To je ovšem trošku přemrštěné očekávání. U první epizody jsem si vyloženě říkal, že je to zklamání. Ale tento seroš má naštěstí vzestupnou tendenci. Prakticky každá další epizoda byla lepší než ta předchozí. Takže když jsem se po první průměrné epizodě smířil s tím, že to asi nebude zas taková pecka, byl jsem každým dalším dílem více a více potěšen. A třeba to úplné finále… poslední epizoda je takřka dokonalá. Nechybí tomu emoce, akce ani napínavé chvilky. V jednu takovou chvíli jsem dokonce zapomněl dýchat. Kdyby měl celý seriál takhle konzistentní kvalitu, vychvaloval bych ho do nebes. Bohužel jsou zde i horší epizody. A tak v průměru musím hodnotit sedmi body z deseti. Nakonec ještě zmíním animaci, která je velmi průměrná, ale má zajímavou paletu barev. Těmito barvami a hudbou má Rytíř v plášti tu správnou noirovou atmosféru. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama