Reklama

Reklama

Muž menom Otto

  • Česko Muž jménem Otto (viac)
Trailer 1

Tom Hanks v hlavne úlohe hrá nevrlého dôchodcu so skalopevnými zvykmi, ktorý po smrti milovanej manželky zanevrel na život. Z osamelosti ho však vytrhne mladá rodinka nových susedov, ktorí hneď pri príchode vrazia do jeho poštovej schránky. Z nezvyčajnej situácie vznikne prekvapujúce priateľstvo s pohotovou a temperamentnou Marisol v pokročilom štádiu tehotenstva a Ottov život sa obráti naruby. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (307)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Knizka od Backmana je genialni, asi to nejlepsi, co kdy napsal, film je samozrejme oproti ni znacne osekanej, ale i tak je to parada. Clovek samozrejme musi pristoupit na fakt, ze tu mame komedialne dojemny dramo o morousovi, co se samozrejme polepsi, dejove film nijak neprekvapi a cely je to ve svy podstate jen sled scenek s par hercema v jedny ulici, ale je to proste tak dobre natoceny, vtipy jsou skvely a ta dramaticka linka takova nevtirava, ze jsem se bavil od zacatku do konce. Navic tu jsou super herci v cele s tradicne dokonalym Hanksem, tentokrat v lehce odlisny roli oproti jeho tradicnim dobrakum. Ja se bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*. ()

Steven47 

všetky recenzie používateľa

Mám určité nepsané pravidlo, že když mě film rozbrečí, tak mu opravdu těžko dokážu dát jiné hodnocení než 5*. A ačkoliv je Muž jménem Otto od začátku prvoplánovou hrou na city, na mě to v tomhle případě naplno fungovalo z mnoha důvodů. Jedním z nich je skvělý Tom Hanks, kterému role mrzouta s (doslova) velkým srdcem sedla perfektně. I díky němu fungují komické scény stejně dobře jako ty emotivní a k hlavní postavě si divák vybuduje vztah opravdu jednoduše. Flashbacky dobře přibližují Ottův vztah s manželkou, což rozhodně celkovému zážitku prospívá a minimálně v tomto ohledu snímek buduje určité napětí. Sousedi jsou sice klišovitě napsaní, ale ani jeden z nich mi nepřišel až na pár situací jakkoliv rušivý. Scénář je skutečně vykalkulovaný a ve většině případů lehce čitelný, v kombinaci s ostatními prvky to nicméně vytváří ultimátní feel-good film. Příběh je totiž lidský, vtipný, milý a hlavně dojemný. Objektivně bych zřejmě měl být přísnější, ale Muž jménem Otto mě prostě zastihl v naprosto ideální náladě. Proč si tedy čas od času neužít podobný typ snímku naplno? 9/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono je to strašne predvídateľný príbeh, ktorý sme videli už veľakrát: bručoun sa začne meniť k lepšiemu, ukáže sa, že v skutočnosti má veľké srdce, ibaže sa mu v minulosti stalo niečo zlé,  teraz sa síce začne stávať dobrým a prívetivým, ku koncu sa ale pravdaže musí objaviť konflikt, ktorý ho na chvíľu znova vráti na cestu bručounstva a koniec je samozrejme optimistický (hoci...). Lenže tento film je jasným dôkazom toho, že aj klišé môže fungovať, ak sa spracuje zručne. A tu sa s ním pracuje zručne. Scény sú dlhé tak akurát, aby nenudili. Režisér to natáča dostatočne skúsene, takže každá scéna je iná. Niektorá veselá, iná feel good a potom dramatická. Spolu to, ako v každej kvalitnej melodráme, drží pohromade. Výborný je kasting, samozrejme v čele s Hanksom, ale výborní sú všetci, či už drsný kocúr alebo Mariana Treviño, ktorá je natoľko odzbrojujúca, až skoro vôbec nie je otravná. Čo ma (v dobro) zarazilo, bol živočíšny mexický nadsamec Manuel Garcia-Rulfo (remake Sedem statočných) v takej úlohe, ktorú som od neho ozaj nečakal (vlastne som až po dopozeraní zistil, že to bol on). A rozhodne som po dlhej prestávke znova rád videl v akcii skvelú Rachel Keller (Legion). ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)

Reklama

Reklama