Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektív Stan „Zeedo“ Zedkov (Michael Rooker) pri záťahu na obchodníkov s drogami zabije v sebaobrane jedného z priekupníkov, syna mafiánskeho bossa Terenca Weia (Kenneth Tsang). Ten chce, aby detektív cítil rovnakú bolesť ako on, a tak nariadi jednému zo svojich najlepších mužov, aby zabil Zedkovho sedemročného syna. No skúsený zabijak John Lee (Chow Yun-Fat) nedokáže zastreliť nevinné dieťa, takže odmietne príkaz splniť. Keďže si uvedomuje, že tým ohrozí svoju matku a dcéru žijúcu v Šanghaji, rozhodne sa zachrániť seba i rodinu skôr, ako sa k nim dostanú Weiovi muži. U mladej falšovateľky Meg Coburnovej (Mira Sorvino) si objedná nepravé doklady, ale dielňa je vzápätí prepadnutá brutálnymi zabijakmi. John ich síce spoločne s Meg v divokej prestrelke eliminuje, ale Wei si cez svoju pravú ruku Michaela Kogana (Jürgen Prochnow) najme ďalších prenasledovateľov. Tí majú za úlohu zabiť Johna, ale tiež dokončiť jeho nevykonanú prácu. John presvedčí Meg, aby mu zaobstarala falošné doklady, ale počas akcie sa dostanú do Koganových rúk. Chladnokrvný John sa zmocní zbrane a prestrieľa si cestu na slobodu... Až teraz sa prekvapená Meg dozvie, o čo v skutočnosti ide. Súhlasí s Johnovým rozhodnutím, ale je presvedčená, že pokiaľ nezabráni chlapcovej smrti, bola jeho vzbura celkom zbytočná. John zistí, že k vražde má dôjsť v kine na detskom predstavení. Dvojica si teda zaobstará zbrane od známeho priekupníka a vydá sa dieťa zachrániť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (109)

choze 

všetky recenzie používateľa

Sympatický americký hold hongkongským střílečkám Johna Woo od celovečerně debutujícího Fuquy, který si do něj vypůjčil i Woovy herecké koně - v americkém filmu debutujícího Chow Yun-Fata a jako záporáka Kennetha Tsanga. Fuqua se snaží a krom bohulibého autorského záměru a pestrého mezinárodního castu (německo-mexické záporácké duo Schweiger-Trejo, Jürgen Prochnow), dodává velmi solidní dávku ucházející akce, navzdory tomu, že se samozřejmě nemůže tak krvavě rozmáchnout jako Woo. Scénář bohužel stahuje film do průměru - jednoduchost by mi nevadila, ale ty otravné postavy (posmutnělý Chow, namachrovaná Sorvino) a nevýrazný hlavní padouch ano. Člověku je smutno z toho, jak hongkongské megastar Woo a Fat musely v USA začínat od znova prachsprostými béčky. Woo sice Živý terč opulentní filmařinou povýšil na zážitek, tady se to přes podobnou snahu nepovedlo, i když Fat asi mohl být rád, že v Americe vyfasoval aspoň takového režisérského snaživce jako Fuqua. ()

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Číňan Wej je moc moc špatnej a nasranej, páč mu polda Zedkow sejme syna, kterej byl zjevně taky moc moc špatnej. A jak už to tak chodí, zlo se oplácí zlem, Wej chce poldovi sejmout syna jako že voko za voko. Jenže, Wej na to nemá koule, tak si najme Džona Lího, kterej na to taky nemá koule, tak zdrhá, a potřebuje pas. Ten mu může vyrobit taková docela pěkná pinda, jenže! než se to stane, tak se stane to, že bezkoulovej Wej ve svým žalu vyšle za Líjem kdekoho za účelem totální likvidace všeho a všech. Jenže kdekdo nemá takový kvality jako Lí a ta pinda, tzn Kdekdo postupně vymírá, a přes neustálé zjevování dalších kdekohů (po zuby vyzbrojených šikmáků), Pinda a Lí ladně poběhují a likvidují kdekoho dál a dál. A tak to jde, vraždí se v tom téměř furt, až se zjevují (konečně) Til and Trejo, který maj koule a zbraně hromadného ničení, a konečně celou tu docela vydařenou taškařici jak vystřiženou z dokonalý akční gamesy--- dostávají na zcela jinou úroveň, částečně díky nekonečným zásobníkům a dílem i díky nezlomnému odhodlání vyvraždit celou Šangaj. No a potěšen nesmrtelností a neprůstřelností všeho co v tom hraje, přilepil jsem prdel na gauč, vytřeštil oka a pln očekávání jsem se dostal k závěrečnýmu finále, který mi palbou odpálilo repráky i s uchamami, a zamotalo mozgozávity do té míry, že jsem vysílením padl na podlahu, kde jsem v křečích smíchu absolvoval epileptický záchvat a zhynul. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov Hongokong prešiel pod správnu Číny, mnohí tamojší herci a režiséri sa zľakli cenzúry a emigrovali do USA, kde následne vďaka nim vznikla vlna tzv. hongkongských akčniakov - napr. Matrix, Smrtonosná zbraň 4, Tvár toho druhého.. alebo Muži na zabitie. Chow Yun–Fat napriek svojej bohatej žánrovej minulosti musel u Američanov začínať od nuly a byť rád aspoň za takýto priemerný scenár. Našťastie snímka má dobré tempo, veľa ostrej akcie, medzi sympaťákom Chowom a potetovanou bývalou Quentina Tarantina, Mirou Sorvino, to patrične iskrí. Bonusom je i kvalitné zlo (Danny Trejo, Til Sweigner, Jürgen Prochnow), Michael Rooker v kladnej (!) úlohe a výrazná "reklamná" stránka (okrem hongkongskej akcie v tom čase Hollywood zažíval i príchod inej vlny a to vlny mladých a agresívnych režisérov, ktorí dovtedy mali skúsenosti prevažne s videoklipmi a reklamami a keď začali natáčať filmy, ich audiovizuálny štýl sa čiastočne podobal na klipy a reklamy, za vodcu tejto tlupy býva neoficiálne považovaný Michael Bay). ()

Brooks 

všetky recenzie používateľa

Fuquov režijný debut. Audiovizuálne vypapkané béčko s efektnými, filmami Johna Woo inšpirovanými, prestrelkami a parádnou elektronikou od Gregsona-Williamsa. Chow má charizma a s dvoma pištoľami v rukách vypadá štýlovo, Mira Sorvino je sexi doplnok a Rooker je super drsňácky policajt. Dvojica záporných nájomných vrahov Trejo-Schweiger najlepšia na celom filme. Scenár je poslabší, ale o ten v týchto žánrových sférach nikdy nešlo. ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (12)

  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)
  • Znak v čínštine, ktorý je vygravírovaný na Leeovych (Yun-Fat Chow) guľkách, znamená smrť. (beso74)

Reklama

Reklama