Reklama

Reklama

Strašiak

  • Česko Kostlivec (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (208)

William_ 

všetky recenzie používateľa

No žádný hororový zázrak se nekonal. Tak jak jsem před nedávnem kritizoval Úsměv, tak u něho jsem se v závěrečných minutách aspoň bál, tady byl ten konec spíš tak z donucení a připomínal světelnou blikající komedii s výrazným očním znásilněním v potemnělém kinosále. Dějově průměr avšak slova chvály musím vznést alespoň na dobře hrající Sophie Thatcher, která se mi z tohoto snímku líbila asi nejvíce. Na VOD asi v poho, v kině to byl ale asi podobný zážitek jako nedávná M3GAN - nemastný, neslaný horor, který ale neurazí. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Dlho očakávaný horor, na ktorý som nešiel do kina, lebo som tušil, ako to cele dopadne. Rob Savage nieje moc skúsený a jeho Host som bral ako začiatok nejakej ery. No Dashcam som zatial nevidel, ale mal som tusenie, zýe toto tiež nebude celkom jeho ranná kávička a mal som pravdu. Technicky je na parádnej urovni a kamerovo hádam ešte viac, lenže problémom sú lakačky, ktorých je tu niekoľko, ale po čase už sú riadne otravné a tak som svoj tv musel riadne stíšiť, čo aj ubralo na celkovej atmosfére. Lebo ja horory zasadne pozerám v noci a nepotrebujem kvôli jednému mopslíkovi zobudiť celý barak. Chválim, že sa režisér rozhodol ísť cestou mystéria okolo príšerky. Dlho sa cela neukázala a keď konečne prišiel ten čas a ukázala sa v celej krase, tak to bol teda zážitok. Je fakt, že mi nešli do hlavy niektoré kravinky, ako je tá, že prečo ten neandertálec priviedol ťažného koňa do ďalšej rodiny, o čo mu naozaj išlo, to sme sa nedozvedeli. Alebo prečo niektoré postavy boli tak naivne a hlúpe tiež nie. Ale zas riadne potešila tá facka tej pizde, zaslúžila si ju. Mladé herečky hrali užasne a aj keď nechcem nikoho hejtovať, ale pri niektorých komentároch žasnem, že nepovedali žiadne negatíva k filmu, ale slabé hodnotenie dať už vedeli, smutné. Chcel som dať silné 3*, ale kvôli niektorým , čo nevedia oceniť ani remeselnú stránku či herecké výkony dám slabé, ale 4*. ()

Reklama

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem neviděla tolik lidí odcházet v průběhu filmu z kina. Úmorná zívačka, která nepřináší vůbec nic nového, vše už bylo viděno jinde a uděláno i mnohem lépe. Vydržela jsem sice do konce, ze zvědavosti, co tím chce básník říci, ale pocitově to byl celkem promrhaný čas. Finální narážka na možnost pokračování ve mně skoro vyvolala depresi. Najednou mi loňský Úsměv, kterej je tematicky v něčem podobný, nepřišel zase tak špatnej. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Poviedka je výborná a pekne mrazivá. A hoci si z nej Savage berie úplne všetko, vystačí mu to len do prvej polovice filmu, kde mu tie uzatvorenia scén, cez zatvárajúce sa dvere fungujú. Potom sa dostávame k pointe ( bez mytológie o hlavnom bubákovi) a jediné čo tam postavy robia je, že kukajú do tmy. A robia to tak často až jednému príde smiešne, že si nerozsvietia mobilom alebo baterkou, aby tú tmu rozohnali. A hoci tu máme emocionálny prienik a vysporiadanie sa s traumami a očistný oheň a iné symbolické motívy, ako celok to pôsobí trošku rozpačito. Hlavná hrdinka to nemá šancu utiahnuť, na to jej chýbajú potrebné sympatie a zvyšok je aj napriek mnohých superlatívom len rutinnou žánrovou záležitosťou, kde sa o postavy nielen že nebojíme, ale aj ten strach je kŕčovitý. Naťahovačky bubáka s dievčatkom, začnú liezť celkom rýchlo na nervy a ochudobňujú príbeh o potrebný element hrozby. Finálna scéna je potom len ďalší zbytočný výsmech, ktorý výslednú pointu a ako tak fungujúci symbolizmus podkopáva. Takže priemer, bez využitého potenciálu. ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Kostlivec je slušný horor, který neurazí prací s atmosférou a občasným vizuálním nápadem, vlastně ovšem ve finále s motivem zármutku a snahou se s ním vyrovnat skrze konfrontaci s titulním bubákem nepracuje kdovíjak působivě a i když se spíše snaží fungovat jako pokračování původního příběhu nežli přímá adaptace, krátký příběh zvládá ve finále mrazit o poznání více, než celý tento očividně ambiciózní, ale v součtu přesto neuspokojující a jen ideálně neurážející hororový výplach.... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Reklama

Reklama