Reklama

Reklama

Umma

Trailer 1

Mrazivý horor sleduje Amandu (Sandra Ohová) a její dospělou dceru (Fivel Stewartová), které žijí poklidným životem na americkém venkově. Jednoho dne však Amandu navštíví muž z rodné Koreje, aby jí předal matčiny ostatky. Zoufalá žena se je zdráhá přijmout. Má totiž jednu zásadu. Za žádnou cenu se nechce své odcizené matce podobat... (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (27)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je celkom smutné. Úprimne som veril, že od "Umma" sa dočkám zaujímavého ducharského hororu. Hoci podľa reakcií ostatných som už tomu veril trošku menej, mal som pocit, že Sandra Oh môže priniesť do tohto projektu niečo zaujímavé. Bohužiaľ to bol jeden obrovský omyl a žiadny zázrak sa s týmto filmom nekoná. Dokonca by sa dalo povedať, že sa tu vlastne ani žiadny horor reálne nekoná. "Umma" je viac rodinnou drámou o nevypovedaných trápeniach a bolestiach, ktoré boli následne generáciami ventilované na ďalších členoch rodiny, nakoľko ako jediní zostávali. A je to teda kolosálna nuda. Je pravda, že Sandra Oh sa snaží tomu niečo pridať a občas sa tu objaví momentka, ktorá možno celkom stojí za to... ale nemá to ani atmosféru, ani zaujímavý príbeh a dokonca to ani nie je strašidelné. A to je úprimne dosť zlá kombinácia. Okrem toho som mal ku koncu ešte pocit, že mnohé zábery boli neskutočne pretmavené a potom skoro nie je nič vidieť. Nemôžem povedať, že by ma film vyslovene naštval, ale rozhodne som od toho pôvodne čakal oveľa viac. Toto je fakt slabota. Hodnotenie: D+ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Sandra Oh si zaslúži hrať v hororoch, má na to vizáž, to hovorím od vtedy, ako som ju prvýkrát uvidel v seriáli Na mušce. Horšie však je, keď jej vizáž je tým najstrašidelnejším, čo vo filme uvidíme, ani strašidlo z hrobu sa jej nevyrovnalo. Takže veľmi rozpačitý dojem. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Možno v tomto prípade kratšia minutáž, paradoxne zrazila film na kolená. Ako by tu chýbali celé scény a tých strašidelných tu bolo po hriechu málo. Sam Raimi je skvelý režisér, ale slabší producent, musíme uznať. Jeho prstíky poberú i menej kvalitné dielka pod svoju ochranu. Vždy sa nejak očakáva, že ich namočí nejako prakticky aj do réžie. Na drzovku voči pôvodnému tvorcovi. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Zde je další důkaz toho, že Sony Pictures  by měla dát od hororového žánru ruce pryč. V roce 2022 moc u diváků nezabodoval ani Morbius a Umma na tom nebyla o nic lépe. A to přitom byl pod produkcí podepsán sám Sam Raimi. Nejde sice o vyložený propadák, ale do kvalitní duchařiny má tento kousek sakra daleko. Snad kdyby se jednalo o mysteriózní drama a nefiguroval u toho hororový žánr, dalo by se ještě přimhouřit oko, ale hororových prvků (těch kvalitních) tu bylo jako šafránu.    Celé to působilo spíše jako jakýsi americký pokus o korejský folklor a přiblížení jejich propletených rodinných pout, úcty a vazeb matky a dcery, okořeněné o digitálního mýtického kumiho. Jenomže jako celek to v mých očích moc nefungovalo. Atmosféra místy dost stagnovala, hluchých a nezajímavých míst tu byla celá hromada, opravdu povedených pasáží minimum a jediné co to drželo nad vodou, byl herecký výkon obou hlavních protagonistek. Jak Sandra Oh tak Fivel Stewart si nevedly vůbec špatně.    Trochu mě mrzelo, že se tu více nerozvinula minulost Amandy a její útrapy s panovačnou a zlobou pohlcenou matkou. Pár náznaků tu je díky vzpomínkovým zábleskům a i ona Amanda nám něco povypráví, ale jen velice okrajově. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na Ummu som sa tešil a v detailoch sa mi to páčilo (najmä výprava osamelého vidieka so sliepkami, kohútmi a včelami), ale značne ma to nudilo. Nezachránila to ani krátka stopáž (cca hodina dvadsať aj s titulkami). Ale zas nemôžem povedať, že by ma to vyložene otrávilo. Naopak, spracované to bolo pekne, pokorne a pietne. Bola vidieť snaha venovať sa postavám. Problém driemal v tom, že postavy ma nejak extra nezaujímali. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama