Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Ladys and gentlemans real James is back! Áno je späť, ale v dosť nezáživnom filme. Vlastne tu nieje nič, alebo málo z toho, na čo sme boli zvyknutý z predošlých častí. Normálne mi chýbali zábery z vnútra auta pri naháňačkách (však viete čo myslím). Scenár dosť jednoduchý, agentské vecičky žiadne, nádherné ženy sa tak isto niekde stratili boli tu asi dve. Dosť divná bondovka, kde si uvedomíte ako sa 4 roky prejavia na hercovi. Moja prvá myšlienka pri pohľade na Connereyho, bola vau! Chápem, že scenáristi sa snažia vymyslieť nové a nové spôsoby naháňačky ale to mesačné autíčko vyzeralo čudne, v jednej chvíli som mal pocit, že sa im to rozpadlo a dokonca sa do záberu dostalo koleso. Nechápem, ako môže niekto označiť diamanty ako najlepšiu bondovku. Vôbec nie Sean už nieje to čo býval stratil ten mladícky šarm, ktorým kosil jednu ženu za druhou.***Škorpión, ktorý je použitý na zabitie pašeráka diamantov je druh rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva nemá čo robiť.*** ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pro mne celkem povedený Bond s několika podařenými bitkami - s hadími ženami či s pašerákem diamantů ve výtahu, se spalováním Bonda v rakvi i s honičkou v měsíčním vozítku. Když přidám ještě efektní laser na oběžné dráze a několik zlikvidovaných Blofeldů, vychází mi dost dobré hodnocení. A hlavně - Connery je zpět. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-va1qL-UaqY ()

Reklama

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Diamanty jsou jako poslední Conneryho oficiální bondovka nakonec překvapivě osvěžující a rozhodně důstojnější než ty mooreovky, které jsem viděl. Škoda ohraného záporáka a zbytečně překombinovaného a nepřehledného příběhu. Connery si to každopádně užívá a díky kouzelné dvojici homousexuálních zabijáků Winta a Kidda si tuhle bondovku budu pamatovat jako nijak zvlášť objevný, ale zábavný a svižný filmový zážitek. 70 % ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

S Connerym nejslabsi bondovka a to hned z nekolika duvodu. Jednak pribeh, sice se postupne lehce zamota a nepusobi uz tak jednoduse, coz ale nic nemeni na tom, ze proste neni moc zajimavej nebo sviznej a misty nudi a to me pritom uvodni akce solidne naladila. Dalsi problem je zaporak, Blofeld uz je mimo, tady navic hranej nejakym trapakem Grayem. Aspon, ze tu je paradni dvojka zabijaku Kidd a Wint, ktery mi silne pripominali Vandemaara s Croupem. Dalsi problem je v hudbe a v lokacich, prostredi casin neni buhvijak zajimavy a hudba je znacne nevyrazna. Aspon, ze se vratil ten Connery, kterej je sice trochu oplacanej, ale jinak na nem ta pauza neni moc znat a zachranuje co se da, bejt tu Lazenby, tak je to asi daleko vetsi prusvih. Kdybych to bral samostatne, tak to neni nicim zvlast spatna bondovka, bohuzel ani nicim zvlast zajimava, jenze v porovnani s ostatnima s Connerym, je tohle jasne nejslabsi a tudiz vic jak 3* jsou bez sance. ()

strougy 

všetky recenzie používateľa

Staré bondovky mají úchvatně naivní atmosféru podobnou románům Julese Verna či filmům Karla Zemana a právě to z nich i dnes dělá mimořádně zábavnou filmovou podívanou. Diamanty jsou věčné nejsou žádnou vyjímkou a tak se vždy pobavím u scén jako je útěk z "přísně" střežené základny v lunárním modulu, u dvojice zabijáků Winta a Kidda či u zábavných hlášek ( v oblibě mám zejména "Stůj, ty syčáku" ). Prostě nestárnoucí klasika. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • V jedné ze scén upadne měsíčnímu vozidlu, ve kterém prchá James Bond (Sean Connery), kolo. V dalších záběrech je ale vidět, že vozítko má kola všechny. (Stejšn)
  • V původním ději se měl vrátit Gert Fröbe jako dvojče Aurice Goldfingera a mstít se za smrt svého bratra. (henrycruel)

Reklama

Reklama