Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi početnú komunitu nadšených fanúšikov špeciálne vycvičeného agenta Britskej tajnej služby s číslom 007, Jamesa Bonda. Priznám sa, že niektoré časti z tejto svetoznámej filmovej série som ešte ani nevidel. Ale väčšinu z nich poznám. Titul "Diamanty sú večné" radím medzi tie slabšie. Sean Connery viditeľne zostarol. Scenár sa mi moc nepozdával. Dvojica slizkých, homosexuálnych zabijakov, pán Kidd a pán Wint, mi bola odporná. Jill St.John je najškaredšia Bond-girl, čo sa objavila po jeho boku. Filmové efekty a triky tiež už dnes pôsobia hodne zastaralým dojmom. Moje meno je Marky. Michael M. Marky. A tomuto filmu dávam tri hviezdičky. *** ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že Sean Connery (ehm pardon Sir Sean Connery) mi v tehle bondovce přijde šíleně starej. Prostě u něj začla krize středního věku a v některých scénách je to hodně vidět. Triky (některé) jsou k smíchu, ponorka+ výbuch je toho tím nejlepším důkazem. Ještě bych mohl mít pár připomínek, ale na ty kašle chlupy kočka. No dobře, dám 4*, ale je to o inteligenci Paris Hilton. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Mé první setkání se Seanem Connerym v roli Bonda a dopadlo to téměř tragicky. Velice zašmodrchaný a hlavně ze začátku i dost nezáživný příběh, do kterého mi dělalo velké potíže se dostat. Sean předvádí krásné mlátičky a zaujalo mě potrhlé duo zabijáků Mr. Kidd a Mr. Wint. PS: Určitě zde hraje jedna z nejmíně přitažlivých Bondgirl. 60% ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočne komplikovane podávaný jednoduchý scenár, pár mierne trápnych scén, úsmevná naivita. Ale Connery (vplyvom vyššieho veku) pre mňa konečne pôsobí dostatočne chlapsky i drsne (nemá problém mlátiť ženy či im nadávať) - lepší už je len v neoficiálnom NIKDY NEHOVOR NIKDY. Bond má fajn auto, postava bondgirl je zaujímavo nejednoznačná, ale film je robený len ako časť série (dvojica zabijakov)... ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Nejslabší Conneryho bondovka = tři a půl hvězdy, zaokrouhleno nahoru. Největším průšvihem Diamantů je scénář. Je, co do příběhu, nezajímavý a zmatený - obzvlášť celá druhá třetina filmu. Naštěstí není nouze o zajímavé potyčky a nejrůznější "vychytávky". Tři nejlepší momenty jsou určitě rvačka ve výtahu (opravdu nápaditá scéna), skvělá scéna s rakví a automobilová honička (ta v moon buggy i ta noční lasvegaská). Ani konec filmu neurazí, ovšem tak nějak nemá ty patřičné bondovské grády. Píseň i hudba Johna Barryho jsou na tradičně vysoké úrovni, Bond tady má k dispozici i řadu pěkných slečen. Jak říkám, tři a půl, víc ne. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)
  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)

Reklama

Reklama