Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočne komplikovane podávaný jednoduchý scenár, pár mierne trápnych scén, úsmevná naivita. Ale Connery (vplyvom vyššieho veku) pre mňa konečne pôsobí dostatočne chlapsky i drsne (nemá problém mlátiť ženy či im nadávať) - lepší už je len v neoficiálnom NIKDY NEHOVOR NIKDY. Bond má fajn auto, postava bondgirl je zaujímavo nejednoznačná, ale film je robený len ako časť série (dvojica zabijakov)... ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Diamanty jsou jako poslední Conneryho oficiální bondovka nakonec překvapivě osvěžující a rozhodně důstojnější než ty mooreovky, které jsem viděl. Škoda ohraného záporáka a zbytečně překombinovaného a nepřehledného příběhu. Connery si to každopádně užívá a díky kouzelné dvojici homousexuálních zabijáků Winta a Kidda si tuhle bondovku budu pamatovat jako nijak zvlášť objevný, ale zábavný a svižný filmový zážitek. 70 % ()

Reklama

Zeebonk 

všetky recenzie používateľa

Lokace, v kterých agent 007 sestřeluje helikoptéry a mlátí Rusáky byla doteď moje nejmenší starost. Zde mě však buranský kabátek Ameriky 70tých let dováděl k šílenství. Bond je přece elegance! Vytříbená auta, uhlazené chování, stylový arzenál... Diamonds Are Forever je ukázkový vrchol nevkusu. Nejdřív dvojice wtf zabijáků, pak podivný představitel Blofelda, vypasení koblihožrouti, natvrdlá Bondgirl a nakonec do toho tvůrci nacpou ještě nějaké sci-fi "konec světa" sračky. Co si pamatuju, tak se žádná Bondovka nevlekla tak jako tahle a to jsem si myslel, že mě po předminulé návštěvě Japonska víc nasrat nemůže. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Kdyby v tomhle dobrodružství hrál Lazenby dal bych snad ještě o jednu hvězdičku méně. Ano, akce byla na solidní úrovni, ale od Bonda čekám trošku více. Především adekvátního soupeře ten tu sice byl , ale pouze jméno Blofeld super padouchá nedělá, že ?? Byl to spíše padouch pro tuhle boondovku, ale nebyl sám, i Bondgirl nic moc a samotný příběh se vlekl jak želva na procházce. Ovšem i díky zabijákům Wintovi a Kiddovi zůstane tato bondovka věčná, stejně jako diamanty a Sean Connery, který zakončil tímto příběhem své oficiální mise ve službách anglické královny. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Škorpión použitý na zabitie pašeráka diamantov patrí do rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva, nemá čo robiť. (Z0oMb3E)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)

Reklama

Reklama