Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva manželské páry sa stretnú na dovolenke pri Niagarských vodopádoch. Začína sa napínavý príbeh nevery a plánovanej vraždy. Mocnú erupciu ľudských emócií a vášní neskrotí ani nádherná príroda, ktorá obyčajne berie ľuďom od úžasu dych. Rose a George Loomisovci (MARILYN MONROE, JOSEPH COTTEN) prišli stráviť medové týždne k Niagarským vodopádom. Ich vzájomný vzťah je veľmi napätý, pretože George je psychicky veľmi nestály muž. Zoznámia sa s manželským párom Cutlersovcov z vedľajšieho bungalovu. Polly Cutlerová (JEAN PETERSOVÁ) a jej muž Ray (MAX SHOWALTER) zistia, že Rose svojho muža podvádza a chce ho so svojím milencom Tedom Patrickom (RICHARD ALLAN) zavraždiť zhodiť do Niagarských vodopádov. Netušia, že aj George má svoj tajný diabolský plán. Jedného dňa však George naozaj zmizne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Z niektorých záberov dnes už režú oči a nemyslím tým Marilyn v negližé. Proste triky pred 70 rokmi neboli to, čo dnes. Ale ako krimi a jediná záporná rola Marilyn vôbec to je fakt kinematografický skoro poklad. Scéna vraždy vo zvonici bola vymyslená bravúrne a finále je napínavé aj dnes. Monroe ako vypočítavá femme fatale je viac než uveriteľná, pričom Jean Peters vôbec nezaostáva. A fakt že super farby to celé oživili. ()

Gianni_B 

všetky recenzie používateľa

NOIR FILM KOKOŘÍN 2013. Barevný film, jehož noirovost je dána především formálním uchopením některých scén. Děj není příliš komplikovaný (a dle mého názoru je v něm nejméně jedna výrazná trhlina), ale je to všechno natočeno dostatečně působivě, abyste se ani chvilku nenudili (k působivost samozřejmě přispívá i prostředí Niagarských vodopádů). ()

Reklama

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, kde hlavnú úlohu suverénne preberá prostredie (napr. les v Blair Witch, zámok v Zámku hrôzy, kocka v Kocke, voskové múzeum vo Waxwork, architektonické dekorácie v Dark City, sídlisko 3.kategórie v Candymanovi, interiéry v Inferne). Takmer neustále burácanie Niagary tu v podstate nahrádza zvukové efekty a hudbu vôbec. Vodopády sú tiež skvelou obrazovou metaforou vášne i nešťastného osudu, s nezadržateľnou istotou sa rútiaceho nadol. Záverečná scéna, v ktorej sú vodopády nasnímané tak, aby vytvárali dojem víru či lievika je geniálna a asociuje Poeovu poviedku Zostup do Maelstromu. Niagara je jedným z posledných filmov noir, tu v Technicolorovom prevedení. Myslím však, že čiernobiela by mu prospela viac, no chápem, že absolútnou prioritou bolo ukázať červeň rúžu Marilyn Monroe... Skvelo nakrútený skvelý príbeh, Marilyn ako záporák, Marylin hrajúca dobre (!), najlepšie vyzerajúca Marylin (pred mestskou márnicou), brilantne zaranžovaná scéna vraždy, "vlhká" atmosféra, hlavná hviezda filmu "eliminovaná" dlho pred koncom (myslím, že diváci Psycha boli omnoho viac šokovaní samotnou vraždou hrdinky než tým, že umiera pomerne skoro), jednoducho príjemné prekvapenie. Mimoriadne príjemné. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moja fascinacia filmom noir uspesne pokracuje, tentokrat padla volba na Niagara od rezisera Henry Hathawaya /Na Sever Aljasky, Letiste 1970, Garden of Evil/. Tematicky sa film venuje nevere a planovanej vrazde, pricom sa to odohrava v pozadi krasnych Niagarskych vodopadov. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom nastupuje vyborna atmosfera vzajomnej nedovery, podozrievania. Trochu mi nesedi film noir ako farebny film, skor preferujem cierno -biele filmy, ale od prirodzenia som tolerantny, a preto rad odpustam. Diviak ako ja chtivy hereckych vykonov si pride na svoje najma v osobe Josepha Cottena /Obcan Kane, 3rd Man/, ale slusne hrala aj Norma Jean a.ka Marilyn Monroe /Slameny Vdovec/, ktoru sice nemam rad, ale hrala to na urovni. Okrem nich dvoch este tu boli aj vyborna Jean Peters /Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ a Max Showalter. Napatie na urovni, Za mna maksimalna spokojnost s tymto noir-om. 89 % ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Pěkný důkaz, že noir nemusí být černobílý, aby fungoval. Krásná kamera (ty barvy! ty barvy!), úžasné prostředí Niagarských vodopádů, temná atmosféra, spousta napětí, Marilyn sexy jako nikdy (já vím, že to píšu u každého druhého jejího filmu, ale tady je to pravda :o)), škoda jen trochu moc přímočaré zápletky. 90% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Jean Petersová získala roli Polly Cutlerové až po odstoupení slavné Anne Baxterové, po jejímž odchodu byl film přepracován do podoby zvýrazňující hlavně Marilyn Monroeovou. (hippyman)
  • Rainbow Cabins neboli skutočné chatky, boli to filmové súpravy postavené výlučne pre film za cenu viac ako 25 000 dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama