Reklama

Reklama

Chicagský úradník John Clark (Richard Gere) má takmer perfektný život: miluje svoju ženu, vybudoval si úspešnú kariéru a vychoval dve skvelé deti. Ale predsa... Pracovné dni bežia v rovnakej rutine a rodina je väčšinou priveľmi zaneprázdnená, aby trávila čas spoločne. Zmeniť to nie je ľahké. V jeden večer John urobí prekvapivé rozhodnutie – aby viac spoznal záhadnú Paulinu (Jennifer Lopez), ktorá sa naňho každý deň pozerá z okna tanečného štúdia, vystúpi z vlaku a zapíše sa na hodiny tanca bez toho, aby sa s tým niekomu zdôveril! Odrazu sa ocitne v celkom inom svete – svete pohybu, hudby a vášne... Kým sa John tajne pripravuje na najväčšiu chicagskú tanečnú súťaž, jeho zvláštne správanie prinúti jeho manželku Beverly (Susan Sarandon) najať si detektíva - podozrieva totiž Johna z nevery! Keď sa však tento muž začne doslova vznášať na tanečnom parkete, jeho celý život a manželstvo sa zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (290)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Veľmi milé! Tanec zbožňujem, ten spoločenský mi však nikdy nešiel, pri prvom tanci s dievčaťom som jej sem tam stúpal po nohách, takže pochopenie pre hlavných hrdinov, keď im to občas nešlo mám. Jennifer Lopéz mi v tomto filme až tak sexy neprišla, čo je pre mňa prekvapenie lebo učiteľka tanca to priam scenárovo vyžaduje. Taktiež tá jej rola bola smutne zvláštna a dokonca sa mi nepáčila. Richard Gere pôsobil sebaisto a vtipne. Ostatné postavy ma však šokovali, dosť nepríjemne ak musím priznať a aj dej, tým že si manželka hlavného predstaviteľa najala naňho detektíva. To už bolo na mňa priveľa. Pochmúrnosť zimných nocí som prežil, lebo aj ja som chodil na kurzy tanca v zime po zotmení a celé to tomu dáva určitý nádych jedinečnosti situácie. Som zhovievavý, keďže som podobné veci zažil a tanec milujem. Takže smiem prosiť? :) ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní a uměřená zápletka bohužel nemá výraznější tah a sílu a tudíž mi z toho vychází čisto čistý průměr. Richard Gere je famózní a pro podobné role jako stvořený. Další skvělá věc byla ta, že zde překvapivě nevadila Jennifer Lopez. Taneční scény jsou zručně natočeny a mají své společenské kouzlo, které ocení především starší diváci. Nekoná se žádná dramatická milostná zápletka či podobné eskapády viděné ve velké většině podobně romanticky laděných filmů. Vše se zde nese v pohodovém, "dospělejším" duchu a za pomoci fantastické kamery, krásných kostýmů a několika skutečně nezapomenutelných scén se dá u "Smím prosit" prožít docela příjemný večer. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Gabriel Yared: 1. Sway - The Pussycat Dolls [3:12] ,2. Santa Maria (Del Buen Ayre) - Go Tan Project [5:58] ,3. Happy Feet [2:46] ,4. Espana Cani [2:13] ,5. I Wanna (Shall We Dance) - Gizelle D'Cole/Pilar Montenegro [3:28] ,6. Perfidia [2:50] ,7. Under the Bridges of Paris [3:01] ,8. Moon River [1:03] ,9. Andelucia [1:41] ,10. Book of Love - Peter Gabriel [3:36] ,11. L Train [2:03] ,12. I Could Have Danced All Night - Jamie Cullum [3:24] ,13. Wonderland - Rachel Fuller [3:15] ,14. Shall We Dance [2:34] ,15. Let's Dance - Mya [4:05], ()

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Au, au au a ještě jednou au... první je za stárnoucího Gerea, Pretty Woman už prostě nikdy nenatočí. druhé au je za Jennifer Lopez, za její herectví, pozadí a vůbec za ní celou, pachtící se po tom být skvělá herečka. třetí au je za Sarandon, která tohle nemá za potřebí a poslední au je za celý ten film plný tupého humoru z tanečního parketu a hrůzného příběhu o tom jak se krize středního věku dá zvládnout jako v pohádce.... au! ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Prijemny pohodovy tanecny film, ktory zase nie je az tak dobry, aby som mu dal 4 hviezdicky. Mozno mi tu chybala nejaka väcsia dramaticka udalost, pretoze mi to pripadalo strasne presladene. Sice tu bolo manzelske podozrenie o nevere, ale prislo mi to take prilis slabucke. Za to ale nechcem film len kritizovat, pretoze vlastne sa mi celkom pacil. Stanley Tucci, Richard Gere alebo Susan Sarandon su skveli herci a nemam nic ani proti Jennifer Lopez... 16.02.2009 ____ Richard Gere - (John Clark) +++ Susan Sarandon - (Beverly Clark) +++ Jennifer Lopez - (Paulina) +++ Stanley Tucci - (Link) +++ Richard Jenkins - (Devine) +++ Nick Cannon - (Scott) +++ Lisa Ann Walter - (Bobbie) +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ Hudba: John Altman +++ ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Richard Gere si taneční kroky vyzkoušel už v největším hitu studia Miramax Chicago, kde také ztvárnil právníka. (imro)
  • Přímo z natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4 000 dolarů, které ve filmu nosí Susan Sarandon. (imro)
  • 40-ti milionový remake japonského filmu z roku 1996 měl premiéru 15. října 2004 a během prvních třech dní promítání vydělal 11,7 mil. dolarů. Celkově potom 58 milionů. (imro)

Reklama

Reklama