Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasnežené aljašské mestečko Mystery je možno tým najväčším americkým zapadákovom, ale vyznačuje sa jednou zvláštnosťou – ako by sa mužskí obyvatelia rodili s korčuľami na nohách. Každý z nich je totiž posadnutý ľadovým hokejom. A taký je aj miestny šerif John Biebe (Russell Crowe). Spoľahlivý strážca zákona, milujúci manžel a otec troch skvelých synov, ale v okamihu, keď sa ocitne na ľade, ide všetko stranou. Tunajšie ženy majú pre vášeň svojich polovičiek pochopenia. Niektorá je tu a tam možno neverná, ale keď ide o hokej, fandí každá tom svojmu. Najväčšou a najdôležitejšou udalosťou v Mystery je totiž každotýždenný sobotňajší západ, v ktorom proti sebe hrajú iba tí najlepší. Jedného dňa však príde ponuka, aby si to rozdali s profesionálnym hokejovým tímom New York Rangers. Amatérski hokejisti teraz môžu dokázať, že na to majú a ich silácke reči nie sú iba výkrikmi v mrazivom vetre. Otázkou však je, či na to nájdu odvahu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (201)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Typický případ snímku, v němž se vyskytuje americké maloměsto, mnoho rozmanitých postav, univerzální humor a vše podmanivě natočené, takže vám ani moc nevadí, že už jste to všechno někde viděli ;-) Občasné klišé neuškodí. Škoda, že to jako ve filmu nechodí i ve skutečném životě, hned bych se na nějaké takové podobné místo odstěhoval ;-) ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Prostý a zároveň skvělý příběh o malém městečku na Aljašce, které žije pouze hokejem na rybníce. Jsou jím tak posedlí, že si pozvou k exibičnímu zápasu NY Rangers. Ačkoliv je jasné, že nemají žádnou šanci, tak jdou do boje s kuráží. Možná i proto, že rybník bude jejich šestým hráčem. [5874. hodnocení, 181. komentář, 66%] ()

Reklama

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Pohodový TV film, v ktorom sa fiktívne aljašské družstvo postaví zoči voči NY Rangers a odohrajú spolu "exhibičný" zápas v štýle NHL Winter Classic. Že to pôsobí nereálne ? No pokiaľ máte v tíme Russella Crowea, nič nie je nemožné ! Zhruba do polovice stopáže má film pomerne rozvláčne tempo, prevláda komediálno-rodinná zložka, vo zvyšnej časti filmová stránka ustupuje tej hernej a do popredia sa dostáva športová (a tak trochu aj fantasy) zložka. Dokopy však pôsobia kompaktne a výsledný dojem je pozitívny. Z pohľadu športových filmov je Mystery, Alaska ľahkým priemerom, no z pohľadu hokejového "subžánru" má určite nadpriemernú hodnotu, keďže filmov o hokeji, (a nie životopisných/dokumentárnych) je ako šafranu. Pre fanúšikov hokeja šité na mieru. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Som veľký fanúšik hokeja, no aj keď námet bol fakt zaujímavý, zrežírované je to dosť nudne. Russell Crowe opäť, tak ako vždy ťahá film svojou charizmou, ale ostatné postavy boli nevýrazne a diváka nemali čím zaujať. Ako uznávam, že sa film nesnažil smerovať len k hokeju a riešil aj rodinné problémy a podobne. Lenže pri žánre komédia by som čakal niečo zábavnejšie. Tu sa to bralo všetko tak vážne, až to nudilo. Inak záver filmu a niektoré tie hokejové momenty s ľadového mestečka Aljaška potešili. 65% - 3* ()

Mičl 

všetky recenzie používateľa

V maloměšťácké komedii nemůže jouda Reynolds chybět, no nevadí, ale co tam dělá Russel Crowe.? Charakterní hereckou stránku určitě neprojevuje, ani nemůže. Tak ukazuje svoji druhou tvář : S přehledem zahrát cokoliv. Jinak se jedná o příjemnou oddychovou sportovní komedii, z mě blízkého hokejového prostředí. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (11)

  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)
  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)

Reklama

Reklama