Reklama

Reklama

Malá morská víla

  • Česko Malá mořská víla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dcera krále moří se jmenuje Ariel, je jí šestnáct let a je zamilovaná do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její legrační přátelé krab, racek a rybka

Film získal dva Oscary - za hudbu (Alan Menken) i píseň (Alan Menken, Howard Ashman) a na rozdíl od stejnojmenné předlohy Hanse Christiana Andersena končí šťastně. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (167)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Alan Menken: 1. Fathoms Below ,2. Main Titles Score ,3. Fanfare Score ,4. Daughters of Triton ,5. Part of Your World ,6. Under the Sea ,7. Part of Your World (Reprise) ,8. Poor Unfortunate Souls ,9. Les Poissons ,10. Kiss the Girl ,11. Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ,12. Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,13. Part of your World - performed by Jessica Simpson ,14. Under the Sea - performed by Raven-Symone ,15. Music Video - Poor Unfortunate Souls - performed by Jonas Brothers ,16. "Making Of" Music Video - Kiss The Girl - performed by Ashley Tisdale ()

Grondal 

všetky recenzie používateľa

Toto podľa mňa nedopadlo príliš dobre, alebo prinajmenšom tak dobre ako som čakal z ohlasov, ktoré som na tento film mal. Nehovorím, že to je zlý film, skôr ide o to, čo kto asi od neho očakáva. Dostal som v zásade strašne primitívny príbeh, s priemerným vizuálnym spracovaním s jednou veľmi roztomilou malou morskou vílou. Mne to napríklad nestačilo. V dnešnej dobe už dokonca aj od animákov očakávam akosi viac, nejakú pridanú hodnotu, nejakú myšlienku. Tu sa mi toho nedostávalo, a jediné čoho som mal dosť, boli postavičky, ktoré ma nestačili prekvapovať, niekedy doslova šialenou mimikou. V každom prípade, hlavnú hrdinku zjavne kreslil zrelý muž ktorý vedel, ako zaujať a preto, sa na film pozeralo celkom dobre. ()

Reklama

liberita 

všetky recenzie používateľa

Ariela dodnes zostáva mojim úplne najobľúbenejším animovaným filmom z dielne Walta Disneyho. Rozprávka je nádherne animovaná a všetky postavičky sú naozaj prepracované, od nezbednej odvážnej Ariel cez jej kamarátov - ustráchaného Šupinku, zásadového Sebastiana a utáranú čajku; až po zákernú morskú čarodejnicu túžiacu získať triton a spolu s ním nadvládu nad všetkými siedmymi moriami. Oscara za hudbu a pieseň "Under the Sea" získal Alan Menken plným právom a treba povedať, že jej tóny možno započuť v takmer každom ďalšom soundtracku, ktorý Menken skomponoval (hlavne v Kráske a zvierati a v Aladinovi). To, že sa záver od predlohy vynikajúceho dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena značne odlišuje, nepovažujem za škodu, nakoľko sa mi ako menšej vždy videl príliš smutný. Táto morská víla naproti tomu oplýva výnimočným kúzlom, pôvabom a zábavou a je to práve ona, ktorá dokázala naštartovať zlatú éru disneyoviek v 90. rokoch, po značnom úpadku, ktoré štúdium zažívalo dlhé roky predtým. ()

Mary19 

všetky recenzie používateľa

Disney prostě válí... Opět výborný příběh je doplněn krásnou hudbou Alana Menkena (právě z ní ve své pozdější tvorbě nejvíce čerpal) a nádherná animace plná barev jen podporuje příjemnou atmosférou, tolik typickou pro tvorbu studia Disney. Pohádky jako Malá mořská víla mi dnes vážně moc chybí :(... 75% ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle jo. Nikdy předtím jsem tenhle film neviděl, nicméně je to opravdu povedená disneyovka, rozhodně jedna z nejlepších. Výborná muzika, tradičně promakané fórky, v nichž se povětšinou sice srandovně padá, nebo do něčeho naráží, ale i tak se budete dobře bavit. K tomu velice zdařilý český dabing (Zdeněk Hruška coby Sebastian obzvláště válí) a pro mě překvapivý happy-end.... No, líbilo se mi to, co na to jiného říct? :D ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (63)

  • Šaty, ktoré nosila vo filme slúžka Carlotta, je väčšia verzia tých, ktoré používala Popoluška vo filme Popoluška (1950). (LuiCJ)
  • V Řecké mytologie je bohem moří Poseidon. Triton je jeden z jeho synů. (AngelLucy)
  • V scéne, kde Scuttle preruší svadbu Princa Erica a Vanessy si je možné v pozadí všimnúť postavičky The Grand Duke a Kráľa z filmu Popoluška (1950). (LuiCJ)

Súvisiace novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (viac)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (viac)

Reklama

Reklama