Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bacuľatý hrdzavý kocúr Garfield si žije ako v bavlnke u svojho pána, spisovateľa Jona (Breckin Meyer). V domčeku na pokojnom predmestí rozmaznanému a prieberčivému zvieraťu naozaj nič nechýba. Jeho prioritami sú jedlo a televízia, prípadne televízia a jedlo, takže spokojne tlstne pri obrazovke. Mačky v okolí má pod palcom. Keď so siamským kocúrom Nermalom každé ráno kradnú fľaše mlieka z okna susedného domu pomocou dômyselne prepracovaného systému kladiek a prevodov, nikdy to nie je Garfield, kto odvedie hrubú či špinavú prácu. Všetko sa však zmení, keď jeho pán Jon, zamilovaný do veterinárky Liz (Jennifer Love-Hewittová), privedie domov fenku Odie. Neurotický kocúr začne žiarliť a spriada úklady, ako sa votrelkyne zbaví. Vulgárne jej nadáva a vyzýva ju na odchod z domu. Až keď sa jedného dňa Odie nečakane stratí, Garfield zistí, že sa z jej zmiznutia vôbec neraduje. Pocíti, ako veľmi sa mýlil - Odie mu chýba. Keď si kocúr uvedomí, čo svojím správaním spôsobil, vojde si do svedomia. Rozlúči sa so sladkou záhaľkou a leňošením a vrhne sa do akcie. Musí zachrániť Odie! Najprv sa poriadne posilní, aby prekonal panickú hrôzu z neznámeho sveta za plotom svojho domu a potom vyrazí na neuveriteľnú misiu - hľadať svoju spolubývajúcu do labyrintu veľkomesta. Talentovaná Odie sa ocitla v diabolskej moci miestnej celebrity Happyho Chapmana (Stephen Tobolowsky). Zradný televízny moderátor psíka uniesol do svojej zvieracej show a vyslobodiť ho nebude ľahké... Garfieldovo dobrodružstvo spojí nielen Jona a Liz, ale aj Garfieldových mačacích kamarátov Normala a Arlene. Ale čo je najdôležitejšie, spojí Garfielda a Odie. Hoci by to prieberčivý kocúr nikdy nepriznal, Odie je naozaj jeho najlepšia kamarátka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (344)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Že jsem ty stripy miloval, to je prostě fakt. Když jsem viděl Garfielda v 3D animaci a přestal je číst to je druhá věc. Nevim jak je to možný, jako malý jsem četl furt dokola ty knížky, které stále vychází a dokázaly mě rozesmát. Čímž netvrdím, že by to dneska nedokázaly. Ale tohle zpodobnění do filmu já krajně nesnáším. Prostě v něm se objeví věci, který by zatrpklý, věčně nenažraný a milující svoji osobu kocour prostě neudělal. Miluju ho kreslenýho na černobílém podnose, miluju ho kresleného v seriálu ale animovaného ve 3D, od toho se držím prostě dál a budu. Ani dvojku už vidět nechci. Příběh je nad očekávání takový, jak se odehrává většina stripů a ani vtípky nevyniknou tolik jako na papíře. Prostě tohle se každopádně nepovedlo. Na druhou stranu se zde ukázal opět kvalitní český dabing. --- Garfielde, ty jsi sežral všechny lasagne... - Já za to nemůžu, ony si začaly. ()

902 10 

všetky recenzie používateľa

totalni pohodovka s krasnou JLH a hodne nevyraznym garfieldovym panickem, ktereho pocitacova animace v pohode prehrava, no ale to byl mozna zamer. doporucuju shlednout vystrizene sceny na dvd, kterych je hafo a na kterych jsou mozna ty nejlepsi sceny filmu. opravdu hodne necitlive sestrihany film, o 15 minut delsi by byl super a prave s temi vystrizenymi scenami to je za ***. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Garfield, myš!“ – „Och, nie, ďakujem.“ Filmová adaptácia sarkastického, cynického a v podstate dospeláckeho komiksu, sa vzdala všetkých jeho poznávacích znakov a sústredí sa na detského diváka. Jediným spojivom s kreslenými príbehmi zostáva úbohý pes Odie a tlstý panovačný kocúr Garfield. Zrejme najväčší klad snímky, herec Bill Murray, z dabingovej verzie pochopiteľne mizne a zostáva pachuť. Vyložene rodinná snímka s takmer nulovým žmurkaním na rodiča, ale ako oddychová triková komediálna akcia pre celú rodinu nie úplne zlé. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Mozna to je tim, ze komiksy s Garfieldem nepovazuju za naky genialni mistrovsky dilo, ale tenhle film mi uplne nejhorsi neprisel. Samozrejme to nesaha komiksum ani po paty, ale i tady se najde par zdarilejch hlasek a hlas Billa Murraye se k Garfieldovi hodi perfektne. Navic tu je sexy Jennifer Love Hewitt. Netvrdim, ze sem se nejak moc bavil, ani sem se moc nenasmal, ale aspon sem se moc nenudil. Slabsi 3*. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Jako jsou filmy s nálepkou "mládeži nepřístupné", tak na tomhle obalu by mělo být velkými písmeny "dospělým nepřístupné". Kresleného Garfielda neznám, takže nemůžu srovnávat, ale tohle byla zábava z těch nejubožejších. Ještě že aspoň trikové spojení "živých" herců a "G" byly na úrovni, protože jinak by Garfield (po své oblíbené jízdě po břiše) doklouzal zaslouženě až do odpadu. ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (17)

  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Ve scéně, kdy je Garfield (Bill Murray) vyhozen z domu, mají malá dvířka zelenou barvu a jsou neprůhledná. V ostatní záběrech jsou černá a průhledná. (dydy79)
  • Zvierací tréner používal počas natáčania pri práci so psom modré rukavice. Tie boli potom z filmu digitálne odstránené. (misterz)

Súvisiace novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (viac)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (viac)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (viac)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (viac)

Reklama

Reklama