Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (146)

tempus 

všetky recenzie používateľa

Já si nemůžu pomoct, i po několikátém zhlédnutí mě to dostalo (a už to je dlouho, co mi bylo 10 let) a určitě má na tom, lví podíl ideální délka. Jasně, některé písničky jsou zbytečné a otravné (hlavně „Co si zpívá celý Petrohrad“ a „Já se budu učit, když mě budeš učit“). Dalším mínusem je dětinský netopýr Marduk s tim psíkem. Samozřejmě, setkání ústřední trojice v carském paláci a celý úsek v Paříži dělají s výše zmíněným jen kosmetické chyby. ()

Eywa11 

všetky recenzie používateľa

Anastázia je moja srdcová záležitosť. Najobľúbenejší animák z dectva (Sorry Leví kráľ, nemáš Dimitrija <3) Keď to so mnou niekto pozerá, zažije psycho stavy, pretože všetky dialógy viem naspamäť a celú dobu sa usmievam ako na práškoch. Anastázia je skvelá! Papulnatá, vznetlivá, svojská, také chlapča z ktorého sa vykľuje pôvabná labuť. Má svoju hlavu a hľadá si miesto v živote. No a Dimitrij <3. Jediný chlap, u ktorého strááááášne ľutujem, že nie je skutočný. Ako malý štupel som bola doňho šialene zaľúbená, a keď si to pozriem aj teraz, stále ho milujem :) A strašne ma baví to ich večné doťahovanie a robenie si zle, prílišná snaha o ignoráciu toho druhého. A pritom je to láska ako hrom, no ani jeden sa neviem odhodlať spraviť prvý krok. A tá hudba! " Svět se velký zdá, strach mám v jednu chvíli, já chci věřit snu co mám. Správnou z cest se dát, v tom teď mám svou šanci, snad i já svůj domov mám" Takže " Dál jen já a můj pes, v náruč dálek příštích, s nadějí přežít tu pouť" :D ()

Reklama

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Anastasia je jeden z mých nejoblíbenějších animovaných filmů. Poprvé jsem ho viděla jako malá, a to když mi ho pustila moje maminka a dívali jsme se na něj spolu. Teď si vždycky při shlédnutí tohoto snímku, vzpomenu na tu hezkou vzpomínku. Takže pokud mám hodnotit, je to velice krásná "pohádka" zasazená někde mezi realitou a fantazií. Nepostrádá vtip, lásku, boj dobra se zlem, a hlavně moc hezké písničky. Vždycky se mi tento animák hrozně líbil a asi navždy líbit bude. Je hezky propracovaný. nakreslený a má silný příběh. Chvílemi je smutný a chvílemi zase veselý. Nemá chybu. Ráda se na něj znovu podívám, protože vím že to pokaždé bude stát za to. - "So many lives were destroyed that night. What had always been was now gone forever. And my Anastasia, my beloved grandchild... I never saw her again." ()

Muttinka 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem jako dítě zbožňovala. Scénou, kdy Anastázie zpívá Once Upon a December a obrazy kolem ní ožijí, jsem byla fascinovaná. Líbilo se mi jak má Rasputin natahovací ruce :). Když jsem pak zjistila jaká byla realita, tak mi to zlomilo srdce, ale chápu, že to natočili takhle. Jinak by to ani nešlo. To už by nemohl být film pro děti. A i přesto že znám realitu a jsem stejně stará jako ten film, pořád se na to s chutí podívám. Hudba je nádherná a možná, že jí dnes ocením víc, než jako dítě. Hlavně je to něco jiného než ty věčný disneyovky. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nejak prekvapivo ma táto rozprávka minula v mojom detstve. Zvonára u matky božej som videl, ale toto ma obišlo. Zaujala ma galéria. Hlavná hrdinka, je krásna, ale pre mňa prestala byť zaujímavá, ako sa vyzliekla z tých chudobných šiat. V nich bola atraktívna, zlatá a sexi. Hlavne v tej čiapke. Potom ako bohatá snobka sa mi už nepáčila. Veľmi ma to nebavilo ani po romantickej stránke. Vôbec som hlavnej dvojke nefandil. Bolo tam aj veľa zla, tak by som to nedal pozrieť ani deťom. Ostatné postavy boli neatraktívne, nikoho iného než Anastáziu som si neobľúbil. Takže možno je aj dobre, že som túto rozprávku v detstve nevidel, ale možno to hodnotím takto teraz, keď mám 31 a nemám už k tomu taký vzťah. Možno som bol až veľmi kritický, ale nebavilo ma to. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (viac)

Reklama

Reklama