Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvárou v tvár utrpeniu, ktoré si pravdepodobne ani nevieme predstaviť, dokázal stáť so vztýčenou hlavou. Pred vojnou bol Salamo Arouch profesionálny boxer a šampión v strednej váhe. Teraz, za ostnatým drôtom koncentračného tábora Auschwitz, musí tento židovský mladík bojovať o holý život v zápasoch organizovaných pre pobavenie jeho nacistických trýzniteľov. (HBO Max)

(viac)

Recenzie (72)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Další válečný příběh těžící z dobové obliby boxu, která nepolevila ani v podmínkách nejtěžších. Tentokrát sledujeme osudy řeckého šampiona ve střední váze Salama Aroucha. Mimo celou řadu dalších podobných filmů lze dále doporučit i komiksový román Boxer: Pravdivý příběh Hercka Hafta Reinharda Kleista nebo film The Survivor. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Málo známy a donedávna dosť ťažko dostupný film je remakom slovenského filmu Boxer a smrť. V konečnom dôsledku je to o dosť iný film a spoločné majú iba ten box a koncentrák. Film sa natáčal prevažne v skutočných priestoroch koncentráku Osvienčim i Brezinka, čo filmu pridáva na zaujímavosti a dôveryhodnosti. Na moje prekvapenie sa film boxu až tak nevenuje a takmer celý je ukážkou každodenného neľahkého života i krutých pomerov v koncentráku. Davové scény ma príjemne prekvapili, čakal som podstatne komornejší film a ono je to vážne jeden z najlepších filmov z koncentráku, hlavne z dôvodu uceleného pohľadu , kde sme svedkami niekoľkých ľudských osudov od ich nástupu na vlak, každodenný boj o prežitie až po oslobodenie. Rozmýšľal som o plnom hodnotení, ale jediné, čo filmu chýba je trošku surovosti a provokatívnosti, kde napríklad miesto pohľadu do vystrašených očí stačil sekundový záber na hromadu mŕtvol pri peci. W. Dafoe samozrejme podal výborný výkon a jeho lúčenie s otcom ma dojalo. Silné štyri hviezdička a pekný záverečný tanec. 80%. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne tvrdé a divácky náročné spracovanie ešte tvrdšieho príbehu, inšpirovaného skutočnými udalosťami gréckeho boxera a židov, exportovaných do koncentračného tábora Osvienčim. Ďalší príbeh a film, ktorý by si zaslúžil väčšiu pozornosť, ako sa jej u nás dostalo, neoprávnene podceňovaný zo strany divákov, ako i distribútorov. Spomedzi réžie, hereckých výkonov, technického spracovania a efektivity využitia skvelého potenciálu sa nedá vybrať jeden aspekt, ktorý by vyčnieval, pretože všetky spolu nasadili hneď o začiatku vysoký štandard, takže tento neľútostný príbeh so skvelým koncom mal naozaj rýchly spád a mám z neho, napriek nepríjemnej téme, príjemný pocit. 80%. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Willem jako boxer vůbec nepasoval, a taky příběh z koncentráku o boxu mi dost vadilo nehodilo se to tam. Film je jinak krutě natočen a má sve smutnější stránky a prostředí je dobře využito jak na přežití tak na práci. Nebýt boxu a lásky nalezení šel bych víš tak si odnáším jen něco a někdy opět kouknu. ()

hans500 

všetky recenzie používateľa

Málo známý film, což je škoda, brilantní zpracování perfektního námětu, naprosto uvěřitelné scény z koncentračního tábora, skvěle zvládnuté jsou i boxerské souboje (o které ale jde až v duhé řadě), excelentní výkon Willema Dafoea, pozadu nezůstávají ani ostatní herci (Olmos, Loggia, Gazelle, Wolf, Mandylor). Silný, drsný a realistický film, který by si zasloužil větší pozornost. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (3)

  • Costas Mandylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Film sa z veľkej časti natáčal v skutočných priestoroch koncentračných táborov Osvienčim a Brezinka. (gogo76)

Reklama

Reklama