Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer 2
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (160)

Dakken 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pekné úvodné titulky, pekný vyzuál a ľahký Beyond Belief vibe. To je asi všetko pozitívne na Cabinet of Curiosities a že je to žalostne málo. Ako každý správny hororový fanúšik po ohlásení vzniku tohoto projektu som mal veľký hype a očakávania, ktoré sú bohužiaľ nenaplnené a prevláda pocit veľkého sklamania z premrhaného potenciálu. Nuda, nezáživné, bez atmosféry, povedal by som, že to celé pôsobilo úbohým dojmom. Veľká škoda a prehra tvorcov ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Guillermo Del Toro je výborný režisér to bezesporu, ale tady pravděpodobně jen dohlížel, a proto z některých dílů není absolutně nic cítit. V sérii je pár solidních dílů, které bych zařadil vysoko do hororové tvorby, ale také bohužel pár braků. Celkový dojem z celé série je bohužel jen průměrný, což je škoda. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Guillermo del Toro mal v hlavne vždy zaujímavé nápady a príbehy, ktoré chcel určite divákov ukázať. Jeho kabinet kuriozít mu to umožňuje a tak s pohľadu tvorcu, producenta a sprievodcu nám predstaví 8 krátkych príbehov, ktoré zrežíroval vždy iný režisér. Prvé príbehy a diely sa mi dosť ľúbili (Lot 36, Graveyard Rats, The Autopsy, Pickmans Model), no zvyšné štyri ma už moc nebavili a niektoré mi prišli doslova otrasné (The Outside, The Viewing). Tak či tak hororový gurmáni by si nemali nechať ujsť tieto nechutné špecialitky. 65% - 3* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ťažko povedať, prečo táto hororová antológia nezabodovala až tak, ako sa očakávalo. Každý príbeh je iný, niektoré sú dokonca diametrálne odlišné. Poväčšinou ide o klasické lovercraftoviny so všetkým (trashom) čo k tomu patrí. Niekedy je to dejovo hutné a chceli by ste viac, inokedy by sme si vystačili aj s polhodinovými epizódami. Preto ma mrzí, že tvorcovia nenakrúcali podľa vhodnosti námetu a scenára, ale aby to všetko malo hodinu. V tomto smere mohli prejaviť viac odvahy. Každopádne v Halloweenskom období určite tento retrom nasiaknutý seriál potešil. A už aj ten Guillermo pripomína Alfreda. ()

Silviaxx 

všetky recenzie používateľa

Prečo nie? Na to, že nemám v obľube poviedkové filmy alebo seriály, tak musím povedať, že toto sa mi páčilo. Samozrejme, ku každej poviedke treba pristupovať s maximálne otvorenou mysľou, keďže tu skloňujeme aj p. Lovecrafta. Kvitujem, že dejové línie sa odohrávajú v rôznych časových obdobiach, a že v nich nájdeme "subžánrový koktejl" - aj nejaké to gore, ducharinu, mystiku, príšery, "nekrofíliu" a podobne. Pri vhodnom nastavení je možné si užiť každú jednu časť a za mňa ma ani jedna z nich nenudila. ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (19)

  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)
  • Sklenice, ze kterých pijí hosté whiskey, jsou stejný model jako ty, ze kterých pije Rick Deckard (Harrison Ford) ve filmu Blade Runner (1982). (NiWi)

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama