Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (370)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po absurdnom Moonrakerovi sa Bond vratil na zem a stal sa trochu serioznejsim. Zapletka je dost jednoducha. Cely cas sa cestuje z bodu a do bodu b az sa precestuje cela abeceda a patra sa po nejakom pocitaci. Popri cestovani a zvadzani zien gro filmu tvoria akcne sceny, ktorych je fakt dost vela. S prichodom Johna Glena na rezisersky post uz nastastie nie su tak absurdne a sci-fi ale obsahuju mnozstvo pôsobivych realnych kaskaderskych scen. Zaujala ma nahanacka na starom Citroene, konecne fantasticka nahanacka na lyziach s minimom zadnej projekcie, horolezecke cislo a niekolko kvalitnych prestreliek. Dost nedôstojne pôsobi definitivne skoncovanie s Blofeldom a hnusnym kocurom na zaciatku. Bud mali nechat Blofelda na pokoji alebo mu venovat cely film. Takisto ma rozosmialo bezpecnostne zabecpecenie auta ktoremu, ked rozbijete okno, tak vybuchne. Asi to malo byt symbolicke vale blaznivym gadgetom. Roger Moore uz pôsobil dost staro a pri behu po schodoch bol riadne zadychany. Pri zvadzani mladych zien vyzeral jak ich otec. Skoda, ze nedoslo k planovanej vymene, ked uz doslo k drobnej zmene pristupu. Uvazovany Dalton by bol skvely a mal by na konte viac Bondoviek. Vyber Bondgirls sa tentoraz vydaril. Hlavne Carole Bouquet je prekrasna. Zaporaci su standardny. Hlavny poskok je schopny a da Bondovi zabrat. Potesil aj kratky vystup vtedy este neznameho Charlesa Danceho. Q ma o nieco väcsi priestor aj ked ziadny gadget nepredstavi. Holt supluje mrtveho predstavitela M, ktory tentoraz chyba. Hudba mi pripadala slabsia vratane titulkovej pesnicky. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka s jednoduchym pribehom ale zbesilym tempom a mnozstvom skvelych akcnych scen. 7/10. ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Bond z výbornou akciou naplno využívajúcu velice rozmanité prostredia, ktoré sa vo filme striedajú ako na bežiacom páse (zasnežené hory, modré more, grécke skaly). Obzvášt originálna mi prišla ta scénka s prúsikmi (šnúrky od topánok), troška pritiahnutá za uši, ale ono to tak vážne funguje ! Na na čo isto nezabudnem sú hypnoticky krásne oči Carole Bouquet. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (52)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 1981 v Londýně. (Varan)
  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)
  • Filmaři natáčeli také v rezidenci Achillion, letním zámečku, který si na Korfu v roce 1890 nechala postavit rakouská císařovna Alžběta Bavorská – legendární Sisi. Natáčeli pouze v zahradách a na terase s romantickým výhledem na záliv, interiér je chráněnou památkou. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama