Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (370)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Po předtitulkové scéně s lehce sebeparodickým (ale vtipným) koncem je tu zase typická Mooreova Bondovka. Bond se spřáhne s pomstychtivou dívkou a jdou po krku... Kdekomu. Film je vtipný, akční scény velice povedené (dlouhá honička na lyžích, vláčení Bonda a Meliny za lodí nebo horolezecká scéna, která je doopravdy infarktová), záporák nic moc, ale stačí. Obrovským způsobem u mě zabodoval pašerák Columbo, který by mohl charizma rozdat třem čtvrtinám filmového štábu a ještě pořád by mu zbylo dost pro sebe. Hudbu místo Johna Barryho skládal Bill Conti, a to nebyla moc dobrá volba... Stejně ale čtyři čisté hvězdy. P.S. Kdyby mi pan Q namontoval do mého auta takové "zabezpečení", jako do Bondova bílého lotusu.... Zabil bych ho! ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

Adman 

všetky recenzie používateľa

Špičková Bondovka! Možná by opravdu nevadilo kdyby v tu dobu Roger Moore vypadal trochu více mladý aby malá, mladá a krásná Bobo nevypadala že je na senily a staré dědy. Příběh, zápletka, vtipy, akce... není co dodat. Příběh je i sem tam trochu zastřen aby měl divák také šanci se trochu topit, ale těm pozornějším divákům nemůže nic uniknout, a tak vše co se odehraje si hned spojí s jinou událostí. Jako by se stalo tradicí, že tam kde je Bond James Bond je vždy skvělé a dokonalé vše okolo. Jako například svůdné a krásné dívky (ženy). Tady to místy může zavánět pedofistvím, ale když ona chce taky, tak se u soudu není o čem bavit ;o) ... Není nad vysokohorskou lyžařkou honičku, nebo nad vysokohorskou, v olivových hájích automobilovou honičku. Když už by se zdálo že se filmzačíná zbatečně natahovat vezme to 007 pevně do svých rukou a nastane akce jak má být. Hrdina přesně dokáže odhadnout co jeho protivník uděláa tak své předvídavosti využíví kde se dá. No je proste skvělý, co na plat. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (52)

  • Ve filmu se neobjeví postava "M" Bernarda Lee, který tuto postavu ztvárnil v předchozích jedenácti filmech, totiž začátkem roku 1981 zemřel na rakovinu žaludku. (Colonist)
  • Pro filmovou honičku byly upraveny čtyři Citroëny 2CV. Místo původního motoru měly zastavěny dvakrát silnější z vozu Citroën GS. Na výfuku byla soustava tlumičů, aby nebyl pozměněn zvuk motoru. Jednomu prototypu byla naměřena maximální rychlost 164 km/h. (Martin_Happy)
  • I kvůli zdravotním problémům Carole Bouquet (Melina) se část detailních podmořských scén natáčela na suché scéně. Iluze podvodních záběrů byla vytvořena pomocí světelných efektů, zpomalených záběrů, větru a bublin přidaných v postprodukci. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama