Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (370)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filmu je asi nejlépe vidět, že bondovky jsou takové pohádky pro dospělé. Padouch užuž chce Jamese zabít, ale pak řekne něco jako: "Hohoho, ale nejdřív si tě vychutnám!" Načež kolem něj začne zběsile pobíhat a dá tak našemu hrdinovi dostatek času, aby se nějak vpravdě originálně zachránil, zatímco padouch se pořád šíleně chechtá. Ano, jednou se to dá snést, ale když se to v jednom filmu objeví pětkrát? Proč ho jednou prostě normálně neodprásknou hned když na něj narazí? Dále mě štvou některé scény, kdy si říkám jestli jsou Bondovi protivníci skutečně takoví kreténi nebo jestli se snaží udělat režisér kreténa z nás. Příklad? Automobilová honička. Zločinci jedou v nejnovějších fárech, Bond v jakémsi prapodivném prdítku. Zločinci po něm z dálky pálí seč mohou, načež přijedou až k němu. Bond jim s úsměvem zamává a... oni po něm nevystřelí! Přestože viditelně drží bouchačky v ruce! Když se takových scén navíc účastní vetchý téměř šedesátník Moore, kterému zde nevěříte nos mezi očima, vyjde mi z toho smutný závěr. Agent 007 ve For Your Eyes Only není vtipný, ale směšný. A mezi tím je velký rozdíl... ()

Reklama

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já se jmenuji Bond. Připravuji román o řeckých pašerácích. Neznáte nějaké?" Bond. James Bond. Ten slavnej skokan na sjezdovejch lyžích, potápěč a horolezec? Ano ten. Tak ten mne bavil, když slalomoval v dešti kulek, když v ledovým korytu honil čtyřbob, když seřezal hokejisty na ledě, i když skopával Mercedes ze skály. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby Bond častěji vypouštěl sarkastický hlášky z dutiny ústní, ale i bez nich jsem byl tak spokojenej, že bych Jamesovi pohlídal jeho bondgirl, když by byl příliš zaneprázdněn zachraňováním světa. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (52)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 1981 v Londýně. (Varan)
  • Filmaři natáčeli také v rezidenci Achillion, letním zámečku, který si na Korfu v roce 1890 nechala postavit rakouská císařovna Alžběta Bavorská – legendární Sisi. Natáčeli pouze v zahradách a na terase s romantickým výhledem na záliv, interiér je chráněnou památkou. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama