Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia o dvoch domnelých otcoch, hľadajúcich strateného syna. Keď šestnásťročný Tristan utečie z domova, jeho zúfalá matka sa uchýli k riskantnej lži. Presvedčí dvoch svojich bývalých priateľov, že práve oni sú skutočnými otcami strateného chlapca. Smoliar Pignon a mužný novinár Lucas, ktorí o sebe samozrejme nevedia, poslúchnu volanie krvi a rozhodnú sa chlapca zachrániť a vrátiť matke. K tomuto ich úsiliu sa čoskoro pridá aj urazená ješitnosť, aby však dosiahli svoj cieľ, musia sa navzájom ochraňovať... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (153)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Otec a otec asi nikto nebude pokladať za filmové veľdielo, a ja dvojnásobne nie. Pierre Richard aj s Gérardom Depardieuom sú u mňa na čiernej listine. Napriek tomu som sa počas filmu párkrát zasmial a pozrel som si ho v pohode, pretože Pierre Richarda tlmili v jeho nemotornosti a Gérarda Depardieua v jeho podobe s lokomotívou. Takže, ako som už spomenul v úvode, žiaden zázrak, ale na tri hviezdičky film dosiahol aj u mňa. ()

crjules 

všetky recenzie používateľa

,,Pignone, takova hlavicka ..... to chce techniku... " :) Skvela komedie tria Veber , Richard, Depardieu! Roztrzity, nesikovny a dobracky Francois Pignon a chlapacky, razny Jean Lucas.Vzdy me pobavi, jak Richard ve svych rolich Depardieua vytaci. Ja bych to nevydrzel :) Film je plny humoru, vtipnych gagu, i citu. Krasna hudba. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Snít o tom, že můj otec je Pierre Richard a můj otec je Gérard Depardieu nemůže být bráno, po skončení tohoto mile komediálního příběhu, jako neúcta ke skutečným biologickým rodičům. Podlehnout toitž citlivě vystavěnému humoru Francise Vebera, upřimným očím Pierre Richarda a přirozenosti Gérarda Depardieuho za podpory další hudební geniality Vladímra Cosmy je přece tak snadné . ()

Stanmi 

všetky recenzie používateľa

Gerard Depardieu a Pierre Richard jsou pomoci lsti přesvědčeni, že jeden z nich je otec Tristana, který utekl své matce Christině (Anny Duperey) a ta ho chce samozřjemě zpátky. Oba "tatíci" se spojí, aby našli syna a zjistili pravdu. Ač film nabízí dvě velká jména francouzského filmu a režiruje známý Francis Veber, tak je to zábava jen tak napůl, film nabízí několik povedených momentů, na druhou stranu i několik nudnějších situací, takže výsledek je poté značně nevyrovnaný. Ale už kvůli dvoum velikánům stojí za to se na film kouknout. ()

Kontryhelka 

všetky recenzie používateľa

No jo,úžasná komedie, úžasní tátové. Opět nostalgie, která pro mně má pořád to stejné kouzlo jako mělo když jsem to jako holka viděla poprvé,a to bude tak určitě 30 let zpátky. Tenkrát se mi ten Tristan strašně líbil a já chtěla bejt na místě tý holky. Tenkrát byl Gérard pro mně příšerná mlátička a hromotluk,ale dneska bych ho v tom filmu úplně sežrala,jak se mi líbí.A Pierre? Ten je ve všech svých komediích pořád stejný kopejtko a roztomilej rošťák. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama