Reklama

Reklama

V nepřátelské zóně

  • USA Land of Bad (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Jednotka speciálních sil americké armády Delta Force je přepadena během mise s cílem získat zpravodajský materiál a jejich jedinou nadějí je vzdálený operátor dronu letectva (Russell Crowe), který jim pomáhá v brutálním čtyřiceti osmi hodinovém boji o přežití. Beze zbraní, bez komunikace… jen s dronem vysoko nahoře. Záchranná mise začíná. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (106)

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Naprosto parádní akční jízda! Je prostě fakt, že tyhle poctivý přímočarý nářezy budou minimálně na mě působit vždy daleko účinněji, potažmo efektněji, než ty moderní, nepřehledný a přeplácaný high-tech slátaniny, respektive když už se tvůrci rozhodnou pro využití té moderní techniky, tak právě alespoň v takovémto zpracování. Už jen samotný rozjezd mě tu každopádně vyloženě nadchnul, žádný dlouhý řečičky, prostě v jedné, ve dvou větách nastínit, o co tu vlastně půjde a jde se na věc. Potěšily i jednotlivé dialogy, v podobě chlapských, drsných slovních přestřelkách, co mají koule, no a hned po pár minutách začne již taktická, výbušná, adrenalinová akce, obsahující nekompromisní přestřelky, efektní výbuchy, vše se odehrávající ve strhujícím tempu a postupně gradující do vážně syrového a krvavého finále, no prostě prakticky nemožné této podívané v tomto ohledu cokoliv vytknout. Atmosféra prostředí též působí opravdu silně, překvapí i množství vážně fungujícího napětí, no a samozřejmě tu máme i fakt cool postavy, které působí přesně tak, jak by v takovémto typu filmu působit na diváka měly, nehledě na výrazné herce, kteří se svých rolí zhostili sympaticky a přesvědčivě. Land of Bad je zkrátka přímočará, efektní akční jízda, co mě chytla od první minuty a nepustila až skutečně do té poslední, tudíž za mě jednoznačně parádní žánrová záležitost, která cílového diváka musí rozhodně nadchnout. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení. První půl hodinu jsem se docela pronudil, ovšem nečekal jsem, že v té druhé se objeví válečná vřava, která mě dokáže strhnout. Vzhledem k méně známé produkční společnosti jsem čekal zapomenutelné béčko z Jáklovy produkce, ovšem Land of Bad má něco víc. Ani ne tak Liama Hemswortha, kterému jsem stále nepřišel na chuť (brácha Luke je tu mnohem lepší), ale režiséra William Eubanka, který si docela hraje s kamerovými záběry a docela dobře se na to kouká. Za mikrofonem pak duní hlas Russella Crowe, který se taktéž nikdy neomrzí. Na kino bych neviděl, ale fajn akčňák na doma z ranku Plane od Butlera, proč ne. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Máme tu českú stopu, pretože jeden z producentov je Petr Jákl. Na režisérsku stoličku sadol William Eubank (Pod vodou, Paranormal Activity: Next of Kin) a opäť potvrdil svoje kvality. Úprimne väčšinu času som sledoval kandidáta na akčný film roka. Prílet na miesto ako z Predátora, vydarené spomalovačky, zabíjanie zblízka aj na diaľku, bombardovanie. Iróniou je, že hviezda filmu Russell Crowe vytváral zbytočné odbočky a vo finále zrazil dojmy. Jeho veganské nakupovanie a patetické proslovy boli fakt zbytočné. Zato bratia Hemsworthovi odviedli čo mali. Nečakané príjemné prekvapenie. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. „Čauko Russell, tu Chris Hemsworth, hrali sme spolu v Thorovi 4, určite si na moje svaly nezabudol.“ – „Jasné, že nie. Tiež som bol kedysi namakaný, ale... no nič, škoda reči, čas späť nevrátiš.“ – „Prosím ťa, je tu jedna taká vec. Mojich bráchov Liama a Lukea oslovil jeden Čech.“ – „Wow, Čech. To je niečo. Vraj majú kvalitné pivo.“ – „Zohnal pár miliónov a chce natočiť akčný film o vojenskej jednotke v džungli. Niečo ako Za nepriateľskou líniou alebo ten film s Benom Affleckom... ako sa doprdelky volal?“ – „Viem, čo myslíš. Tiež si nespomeniem na názov, ale bolo to dobré.“ – „Nemal by si záujem?“ – „Hahahahaha. Obávam sa, že tieto časy mám už za sebou.“ – „Nepochopili sme sa. Hlavného hrdinu by hral brácho. Jeho nahrávača iný brácho. Ty by si bol pilot namakaného bojového dronu, ktorý všade strieľa rakety a všetko vidí. Teda, vidí to len ak to vyhovuje scenáru. Čiže raz áno, inokedy nie. A sem-tam mu dôjdu rakety, takže je prd platný. Ale bol by si taký týpek, diváci by si ťa hneď obľúbili a na konci by si golfovou palicou rozbil televízor.“ – „To znie cool. Ale... ja neviem. V džungli?“ – „Počujem v tvojom hlase obavy, Russell. Len sa ty nič neboj. V džungli by behali len bráškovia. Ty by si sedel v miestnosti, hľadel na monitor, pil energeťák z plechovky a sem-tam by si šťavnato zanadával, aby bola sranda. Raz za čas by si povedal niečo múdre, mentorské, aby si nestratil rešpekt.“ – „To sa mi páči. To sa teoreticky dá natočiť za dva dni.“- „To si píš.“ – „Ale na konci by som musel letieť do tej zasratej džungle, nie?“ – „Hej. Mala by tam byť dojemná spoločná scéna s hrdinom, ktorému si dve hodiny kryl chrbát. Diváci si poplačú, vy si vymeníte dva-tri drsné vtipy, ale natočí sa to tak, aby bolo jasné, že sa navzájom kruto uznávate a budete sa do smrti stretávať.“ – „Logiku to dáva. Ale ja by som to najradšej natočil bez tej spoločnej scény. Chápeš, už nie som najmladší, nechce sa mi letieť kvôli trom filmovým minútam cez polovicu sveta.“ – „No dobre, a ak žiadna spoločná scéna nebude a natočíš to celé v interiéri?“ – Chvíľa napínavého ticha. „To by šlo.“ – „Super, tak sme dohodnutí? Rozpočet je taký všelijaký, malo by to byť na spôsob Michaela Baya, plno explózií, spomalených záberov atď.“ – „Rozumiem. A ty v tom teda hrať nebudeš?“ – „Nie, nebuď smiešny, na mňa nemajú prachy. Dokonca ich majú tak málo, že sa prvú polhodinu nič akčné neudeje a finále by dokonca malo byť také subtílne, že v ňom nepôjde o akciu, ale o to, kto kedy kam zavolá a kto kedy a prečo dvihne alebo skôr nedvihne telefón.“ – „No nekecaj, to znie ako prča. Ale chcel by som tam nosiť nejakú parádnu košeľu. A na konci by som si rád zatancoval. Už pekelne dávno som si v nejakom filme nezatancoval.“ – „Dobre, máš to mať, vybavím ti to.“ ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Velice milé překvapení, jedná se opravdu o super akční film, který vás po celou dobu udržuje v maximálním napětí, jak to nakonec dopadne, zda hlavní hrdina (hrdinové) přežijí. Russell Crowe je perfektní v roli operátora dronu letectva a mezi vojáky najdeme známé herecké esa jako Liam Hemsworth či Milo Ventimiglia. Za mě parádní akční kousek. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama