Reklama

Reklama

Detská hra 2

  • Česko Dětská hra 2 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca bábika Chucky, ktorá v sebe skrýva dušu nebezpečného zločinca Charlesa Lee Raya, sa nevzdáva ani po predchádzajúcich neúspechoch. Je rozhodnutá za každú cenu získať telo malého chlapca Andyho Barcleya (Alex Vincent), ktorý jediný pozná jej hrozné tajomstvo. Andy prichádza do novej rodiny Joanne a Phila Simpsonovcov, ktorá sa bude o neho starať dovtedy, kým sa neuzdraví jeho matka. Aj on má čo najskôr zabudnúť na minulosť a vysporiadať sa so strachom z vraždiacej bábiky. Netuší, že čoskoro sa opäť ocitne zoči-voči vraždiacej beštii, ktorá ho úlisným spôsobom prehovára, aby boli kamarátmi na celý život.. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

adamo_znk 

všetky recenzie používateľa

Chucky znovu vraždí bez skrupulí, Andymu opět nikdo nevěří, takže je to vlastně uplně stejný film jako první díl. Chybělo mi tam víc krve a víc gore efektů. Třetí hvězdu si ale vysloužil velice zábavným finálem v továrně na panenky Good Guy. Stejně tak mě v tomto dílu víc bavil hlasový výkon Brada Dourifa, který bych v dílu prvním spíš nahradil původním hlasem panenky. SPOILER: když si Chucky v závěru narve do krvavého pahýlu tu kudlu tak sem se tetelil blahem, stejně jako u konce nebohého továrního dělníka. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na tom, že si dodnes dávam pozor, aby som počas zaspávania nespustil z postele ruku či nohu, majú zásluhu, okrem iných, aj dve ľakacie mašiny - Stephen King a Chucky. Vďaka zdravej minutáži (hodina dvadsať aj s titulkami) má vydarená DETSKÁ HRA 2 od začiatku ostré tempo, nemá hluché miesta a absencia mamy neprekáža, lebo ju zdatne nahradila rovina s nevlastnou, sympatickou, dospievajúcou ségrou (vtedajšia chvíľková hviezdička polokultovky Jump Street 21, Christine Elise). Jasné, je tu strata momentu prekvapenia, ale to je u sequelu samozrejmá vec a musím sa priznať, že dvojka sa mi v niektorých momentoch páči ešte o kúsok viac, ako milovaná jednotka (viac Chuckyho, viac nezabudnuteľných scén vrátane adrenalínového finále á la Terminátor...). ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

„Dreams can‘t hurt you.“ Keby to len počul Freddy. Ešteže je to film o Chuckym. Úvod nie je vizuálne príťažlivý, ani na horor, je len nudný. Fanúšikov filmu Blade Runner z roku 1982 prvý záber filmu na nehybné, umelé oko bábiky nezaujme. Rovnako je to aj so zobrazovaním cesty luxusným autom kovovým mestom a čakanie na prejdenie vlaku. Chucky dostal nové časti tela, oceľovú lebku a dokonca aj baterky. Vývoj deja od poslednej udalosti originálu sa vyvinul logicky, až na Chuckyho. Vo firme Godd Guys sa ho rozhodli opraviť a nejakým elektrickým výbojom kvôli tomu zomrie tvorca hračiek, z čoho sa dá vytušiť Chuckyho oživenie. A táto domnienka sa prirodzene potvrdzuje a Andy nemá chvíľu pokoja, nikto mu neverí, navyše jeho učiteľka sa dá z duše neznášať. Tu sa však treba zastaviť. Pravítkom? Ozaj pravítkom? V tomto pokračovaní sa prehĺbi jeho psychológia ako obviňovaného outsidera. Napätie funguje tiež dobre, Chucky tu dokonca využíva survival metódu Asha z Evil Dead. Zase jeden desivý Toy Story s pár hluchými miestami. Nevidím rozdiel v kvalite oproti originálu. Logické nezrovnalosti: no naschvál prejdem cez klbko nití, aby som sa neskôr potkol. 54. minúta: filmové držanie noža = čepeľou z ruky dolu. 75. minúta: kamera kráča hladko, rovnakou rýchlosťou cez pás v továrni, na ktorom sú bábiky, bez ohľadu na to, koľko bábik prejde na každom metri. Na jednom metri je to jedna, o meter ďalej tri a je to rôzne. Má to symbolizovať chod postavy cez tieto bábiky, avšak je nemožné, aby oživená bábika cez ne v hladkých podrážkach chodila tak rýchlo. Jazykové okienko: spin and span; snap out of it. ()

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Slabší jednička, jinak se jedná prakticky o totožnou kopii. S ničím novým dvojka nepřišla a to jí hodně škodí. Jinak by se totiž nejednalo o špatný film a dokonce bych řekl, že ve druhém pokračování s edá najít o trošku více vtipů než v prvním filmu. Určitě to ale není takový propad, na jaký je člověk u podobných hororů zvyklý. Jsem určitě zvědavý na další pokračování. ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

První díl pokračuje kde skončil. Andy je v ústavu jelikož mu nikdo nevěří , že vraždila panenka, máma je ve cvokárně a vůbec se tu neobjeví. Ty dva poldové co viděli, že panenka je živá tam taky nejsou vůbec. A tak je Andy na vše sám. Dostane se do pěstounské rodiny, která už vychovává dospívající krásnou dívku. Nejdřív ,ale vyrobci panenek dají znova dohromady Chuckyho, který schořel , aby zjistili jak to bylo s tím jeho "životem" samozřejmě to ved jen k tomu, že se opět probudí a jde si pro tělo Andyho. Ten se to marně snaží nové rodině říct, ale ty mu jak jinka nevěří, jenže postupně to odnáší učitelka ,otčím i náhrádní máma. Jen jeho nevlastní sestra pozná, že je to pravda a snaží se mu pomoci. Ale sama musí dávat pozor ,aby ji Chucky nepodříznul. Až se dostanou do továrny na panenky, kde dojde k rozhodujícímu střetnutí. Je to hodně podobný jako první díl. Slušná, ale průměrná podívaná. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (16)

  • Jediný film série, v ktorom Chucky nepoužije skutočnú strelnú zbraň. (FromHell)
  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Autor scénáře Don Mancini uvedl, že v rané verzi svého scénáře byl film situován do období vánoční sezony, což by vysvětlovalo plný sklad panenek v závěru filmu v tovární hale. (Lajty)

Reklama

Reklama