Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

Epizódy(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (132)

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo hodně milé překvapení. Westerny mám tak 50 na 50. Musejí být fakt hodně dobré, aby se mi líbili. A na tenhle seriál jsem se chtěla podívat jen kvůli Emily Blunt. Nezklamala. Angličanka je povedená mini série, která má promyšlený příběh, trochu historie a romantiky a krásně to utíká. Místy je to i napínavé a hlavně herecky skvěle zahrané. ()

kondor77 

všetky recenzie používateľa

Atraktivní emancipovaná žena a hrdý indián versus zlí muži (jejichž ideoví potomci jsou dozajista voliči Trumpa). Jedna hvězdička za ten hnusný špinavý svět (pro mě nepřiznaná hlavní "postava") a druhá za sympatické padouchy. Poznámka na okraj: čtvrtá epizoda by mohla vyřešit problém nedostatku látek způsobujících celkovou anestezii v zemích třetího světa, protože jen masochisté a liberálové při jejím sledování neupadnou do bezvědomí. ()

Reklama

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Emily Blunt se koncem 19. stol. začne seznamovat s krásami života v US a svoje viktoriánské šatičky bude muset brzy vyměnit za praktičtější oděv a zbraně. Seriál zabydlely zajímavé, zvrácené a pokřivené charaktery, na hlavní dvojku je radost pohledět. Lidé trochu znalejší historie budou rychle v obraze a ostatní se brzy dozví, co žene různé hrdiny od násilí k brachiálnímu násilí. Velmi povedený westernový seriál, který dýchá atmosférou divokého západu. Dobře zvolení herci, hudební podkres většinou nenápadný, i ty písňové skladby do toho celkem sedí. Velmi stylový a povedený seriál, který skládá poctu žánru a nic sprostě nekopíruje, nebo nevykrádá. ()

ŠpetaMarek 

všetky recenzie používateľa

Who the fuck is Hugo Blick a jak, je možné, že člověk se jménem jak z 90kovýho porna a téměř nulovým kreditem dokázal napsat a natočit takový skvost? K těm zázrakům přidejte životní roli Chaske Spencera, jehož největším úspěchem v kariéře do té doby bylo nabrat svalstvo pro Twilight, a životní roli Rafe Spalla, jehož ksicht každý zná, ale teprve od teď si bude pamatovat i jméno. Blick si doslova hraje s diváckým očekáváním v rámci žánru a umě servíruje mix prvků typických pro různá období westernového žánru a předkládá ji v totálně depresivním provedení s jemným vkročením do až hororových vod. Kamera, hudba... vše TOP. Jo a Emily... krásně rozkročena mezi křehkou lady a babou co vám s potěšením ustřelí koule. P.S. Jestli v tom někdo vidí červenou knihovnu, nechť si dá seřídit ciferník. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ešte asi NIKDY v minisérii ma nezaujala KAMERA tak ako práve v THE ENGLISH. Aj keď po príbehovej stránke to nie je až také skvelé, ale tie prenádherné obrazy, prírodné scenérie👌také, že wow!!!! Hudba a soundtrack sú tu tiež na vysokej úrovni. Dá sa povedať, že prevažuje forma nad obsahom. Herecké výkony hlavnej dvojice sú veľmi fajn. Emily Blunt sa do roly Cornelie veľmi hodí a aj jej to v tejto minisérii veľmi pristane, myslím, že ešte nikdy nevyzerala krajšie. Páčia sa mi aj kostýmy a farby a celkovo ten KONTRAST farieb prérie s červenou či ružovou farbou šiat Cornelie. Ako som už spomínala, práca s kamerou je na špičkovej úrovni, nejde len o záber samotný, ale celkovo práca s osvetlením a farbami. Po technickej stránke na jednotku s hviezdičkou. [Miesto nakrúcania: Segovia, Guadalajara a Toledo, Španielsko]. EDIT: Celý čas mi hodnotenie tejto minisérie vychádzalo na niečo medzi 3 a 4*, FINÁLE bolo však také fantastické, treba ho až rozdýchať, úplne že wow, takže dávam tie **** Ešte dodatok, kameramana som si musela dať do TOP 10! ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (9)

  • V snahe o historickú autenticitu sa produkcia snažila získať vstup od organizácie pre rasovú a sociálnu spravodlivosť pod vedením žien, známej ako „IllumiNative“, a mnoho pôvodných amerických poradcov Pawnee bolo počas natáčania často konzultované ako overovatelia faktov. Ako výkonná producentka Emily Blunt povedala, že bola hlboko poctená, keď dostala vzácny súhlas od tejto organizácie na oficiálnej premiére seriálu. (Arsenal83)
  • Natáčanie často prebiehalo presne na tých istých miestach, kde kde taliansky režisér Sergio Leone nakrúcal svoje spaghetti westerny, vrátane Vtedy na západe (1968). (Arsenal83)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama