Reklama

Reklama

Garfield vo filme

  • Česko Garfield ve filmu (viac)
Trailer 8

Neznáša pondelky a miluje lasagne a šlofík. Obľúbený oranžový kocúr Garfield sa vracia v novej animovanej komédii! Keď sa na scéne objaví jeho stratený otec Vic, Garfield sa rozhodne vydať sa s ním na dobrodružstvo. Čoskoro vsak zistí, že jeho otec má tajomstvo, ktoré prinesie lavínu vtipných situácii. (Itafilm)

Videá (2)

Trailer 8

Recenzie (1)

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Ja mám na Garfielda veľa spomienok z detstva a bol to môj obľúbený oranžový lenivý kocúr. Hlavne tie dve staršie hrané adaptácie komiksov. Tak preto som sa tešil, že si zaspomínam na detstvo týmto animákom. Ale bohužiaľ, zle som to odhadol čo sa týka cieľovky. Pretože som bol v domnení, že pôjde o PG-13, ale je to film od 7 rokov. A tak ho musím aj týmto spôsobom brať a byť k nemu tolerantnejší. Pretože scenár je trochu hlúpejší a infantilnejší ako by som si prial. Preto je aj príbeh taký trochu jednoduchší a primitívnejší. Garfield (Chris Pratt) vo filme rozpráva svoj osobný príbeh o tom, ako ho otec Vic (Samuel L. Jackson) ako malé mača opustil a zoznámil sa s jeho pánom Johnom (Nicholas Hoult). S tým, že jednej noci Garfielda a Odieho (Harvey Guillén) unesú posluhovači mačky Jinx (Hannah Waddingham), ktorá sníva o pomste. Vic túto mačku zradil, keď za mlady kradli mlieko z jednej farmy a tak chce aby Vic a Garfield ukradli veľkú zásobu mlieka pre ňu. Riešime tu teda aj vzťah medzi otcom a synom, ale aj lásku medzi dobytkom zo spomínanej mliečnej farmy. Scenár sem tam strácal logiku, čo sa týka chovania sa postáv a humor bol často dosť cringe, ale je to pre decká, takže prižmúrim nad tým oči.  Samozrejme som videl dabingovú verziu, kde som očakával dabing YouTubera Dušana Brachnu, ale nejak som ho tam nezaznamenal. Každopádne, dabing sa vydaril. V pôvodnom znení je obsadenie ešte hviezdnejšie, takže diváci si užijú aj originál. Postavy boli poňaté a napísané pomerne dobre. Len ako som vravel, napriek ich sympatiám, sa občas chovajú divne. Technicky ide o pekný film. Animácia je trochu lacnejšia na pohľad, ale ani neurazí. Film má taký svojský vzhľad známy z komiksovej predlohy. Hudba bola príjemná a veselá a do takejto rozprávky akurát. Práca s kamerou ma neoslnila, pretože nič prevratné som si nevšimol. Zasadenie deja je zaujímavé, hlavne čo sa týka tej miestnej sci-fi farmy. Kostýmy tu neboli logicky takmer žiadne, ale vzhľad mačiek je taký netradičný. Hlavne vzhľadom na ich farby. Zelená a modrá mačka sú trochu úlet. Ale nevadí.  Takže keď to tak uzavriem, tak pre vaše najmenšie ratolesti to je skvelá rozprávka. Pre rodičov už skôr taká infantilná nuda. Je to teda na zváženie ()

Galéria (60)

Súvisiace novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Reklama

Reklama