Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý rančer Bronson se vydal se stádem krav přes Kiowu. Při zpáteční cestě se v městečku Bannock jeho muži opili a při nesmyslném střílení zabili člověka. Šerif z Bannocku si je však později najde a vyžaduje jejich vydání a na místním šerifovi. Ten je však tak závislý na místním "králi" Bronsonovi, že spravedlnost odmítá. A Bronson se pokusí bannockého šerifa podplatit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Máme tu western s troma hlavnými hrdinami, ktorí sú už pomaly v dôchodkovom veku a je jasné, že takýto chlapi sa už novým kúskom nenaučia. Spočiatku je tu jasný konflikt spravodlivosti voči pozícii moci, ktorá, ako to už chodí, je stále o krok vpred. Postupom času a s pribúdajúcimi minútami ale začne byť zrejmé, že scenáristovi a režisérovi nejde o čiernobiele videnie sveta a postavy začnete aj vy vidieť v ambivalentnejšom svetle. Čiže z polovice akýsi návrat do zlatých časov westernu a z polovice western revizionistický. Podstatné ale je, že to funguje ako celok. No a ten ústredný plagát prezrádza až príliš... :) ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

9/10 Hmm, tak to bylo neco! Burt tady potvrdil svou platnost hned vedle ikonicke western trojice Steward-Wayne-Eastwood. Jedine minusy jsou: romantika s blondynou a opomenuty polepseny pistolnicek. RR mi prisel hodne nevyrazny, ale holt jeho postava uz tak byla napsana, coz je skoda. Ale super - zadna veskrze pozitivni postaval - tak to mam rad ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci "malý" western s dokonalým záverom (kde kvôli jedinému impotentnému čurákovi prehrajú všetci, bez ohľadu na zásahy). Burt Lancaster dominuje, Robert Ryan skvele sekunduje a Lee J. Cobb svojim presvedčivým podaním "charakterného zloducha" ten stret troch jedinečných postojov a pováh bez zaváhania vybrusuje a obohacuje o nové rozmery. Trojuholník, aký sa len tak nevidí. P.S.: Budem sa musieť poobzerať aj po ďalších filmoch Michaela Winnera, z trojice doteraz videných (Mechanik zabiják, Sentinel) mi sadol (a sadol veľmi) každý. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jeden chce v městečku Sabbath spravedlnosti a pevných zásad, druhý zastává teorii, že než střílet, je lepší člověka podplatit a pokud to odmítne, koupit toho nad ním. Myslí jako Boha? Takže se bude střílet.. Burt si tentokrát nesvítí úsměvem na cestu a využívá tři věci válcovitého tvaru k devastaci desperátů a jejich okolí. Příčnou flétnu, hlaveň svého koltu a toho dole zapařeného od sedla, aby pak mohl na konci ještě více cyničtěji dostát své přezdívce „Widowmaker“.. Pár ne úplně hloupých replik, relativizace pojmu „hrdina“, legračně přehnané cákance umělé krve a charismatický střelec Lancaster, který za pár dnů patřičně vytahá hrobníkovy popruhy na spouštění rakví a razí, co se posloupnosti týká, pro protivníky poněkud paradoxní pravidlo „tasíš první, zemřeš první“. Teda jsou z něj i výjimky, třeba když vám obhospodaří starou. Pak se spokojí i s ránou do zad, aniž byste tasili.. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Western, ve kterém se zabíjí, přesto ho lze označit za protiválečný. Málokterý western u mě dostane sto procent, ale Winnerově snímku nemám až zase tolik co vytknout. Příběh rozhodně není nudný, kromě jedné výjimky Bronsonova rozjímání na hřbitově nemá hluchá místa, vše je logické a zapadá do sebe. K tomu béčkový šerif s tváří George Bushe staršího a hlasem Petra Olivy. Dabing celkově hodnotím jako velmi podařený. Jen bych vynechal Maddoxovu milostnou etudu se starou láskou, takhle kapitolka mi k jeho charakteru moc neseděla. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama