Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobbyho Maxwella propustili pro přílišnou brutalitu z armády. Založí teroristickou skupinu a vnikne do skladu munice, kde ukradne spoustu zbraní. Při tom těžce zraní policistu, který chtěl krádeži zabránit. Do nemocnice za zraněným policistou přijde i Harry Callahan. Právě byl přeložen z oddělení vražd na osobní oddělení. Umírající je jeho přítel, takže případ bere Harry osobně. Navíc je překvapen, že dostává nového parťáka, novopečenou inspektorku Kate Moorovou. Harry je přesvědčen, že u policie nemají ženy co dělat, a dá to inspektorce jasně najevo. Teroristická skupina Bobbyho Maxwella o sobě dává opět vědět. Na policii vybuchne bomba a Bobby hrozí dalšími, pokud nedostane peníze. Harry a Kate Moorová se ho snaží zlikvidovat a dostanou se tak až do pevnosti Alcatraz, kde začíná boj na život a na smrt... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (203)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Eastwoodov Harry Callahan je v treťom pokračovaní ešte viac drsný, nebezpečný a ešte viac nepriestrelný ako v prvých dvoch dieloch. A to i napriek faktu, že dej sa nám pribudnutím partnera nežnejšieho pohlavia trošku zženštil. To ale nahráva do ruky ostrým hláškam a zvýrazneniu jeho postavy. Dej je už tradičnou dobrou kriminálkou s nejakou tou dobrou prestrelkou, ale naháňačka po strechách krížom cez pol San Francisca bola mierne prehnaná. 75%. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Třetí Dirty Harry má opět solidního (psychopatického a bezcitného) záporáka, ale celkově ne moc zajímavý a výrazný příběh. Mnohem víc než Harryho “lov” a akční scény upoutá Callahanovo “zaškolování” velmi umanuté, ale zcela nezkušené nové parťačky. Za zmínku stojí i pár výborných drsných hlášek (“čípek”) a zdařile vyhrocené finále. A samozřejmě (opět) dokonalý Clint, který je boží snad v každém záběru. ;-) 70 % ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood nakrútil nemálo o dosť lepších filmov, ale dopozerať sa to dalo. Vcelku dobrá akčná kriminálka. Čo mi na nej celkom vadilo, bola jazzová hudba v akčných scénach, moje uši trpeli. Drsný Harry sa vracia potom čo mu odpálili parťáka (opäť) a tentoraz k sebe dostane buchtičku - parťáčku. Záverečná prestrelka samozrejme nechýba, ale na Harryho predchádzajúce snímky už to celkovo jednoducho nie je ono. Ako akčný thriller však napriek tomu stojí za povšimnutie a s porovnaním s ostatnými svojej doby sa nijako neodlišuje. Z prvých troch dielov jasne najslabší aj keď je tam pár dobrých hlodov a Harry zase pritvrdil, ale zápletka je slabučká, nič moc zaujímavá a stred filmu je veľmi hluchý. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia sa najväčší filmový westernový pištoľník Clint Eastwood prirodzene pretransformoval do pozície policajného inšpektora Harryho Callahana. V roku 1971 sa zhostil úlohy nekompromisného policajta z oddelenia vrážd vo filme "Dirty Harry". O dva roky neskôr bolo vyprodukované voľné pokračovanie s názvom "Magnum Force". A v roku 1976 sa svojrázny tvrďák Harry Callahan zvaný Drsný Harry objavil v treťom pokračovaní. Do kín bol uvedený film "Násilník". Harry sa musí postaviť na odpor dobre vycvičenej a zorganizovanej teroristickej skupine, ktorá ohrozuje obyvateľov San Francisca. Clintovi Eastwoodovi rola Harryho Callahana sadla ako ušitá na mieru. Stala sa jednou z nezabudnuteľných, kultových pištoľníckych úloh tohto jedinečného, charizmatického herca. Aj v tomto treťom diely opäť exceloval. **** ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (14)

  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama